https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 13 februari 2009

Trendfånge 2. Varifrån kommer detta begär efter randiga tröjor?


Jag sitter vid min dator just nu och skriver i ett randigt nattlinne från Marimekko. En trivial upplysning kanske någon tycker? Ja, min dotter sover i en likaledes randig pyjamas, rosa svart. Jag har alltid gillat randiga tröjor. I och för sig. Men i höstas plockade jag fram dem ur garderobens mörker. Inte nog med det. På författarbesök i Östersund fick jag ett häftigt behov efter en turkos och svartrandig tröja. Se bilden. Älskar den! Sen har behovet accelererat. En blåsvartrandig från Marimekko, en turkosvitrandig från Kerstin Boulogner med en underbar mjukfluffig insida.
Jaha! Jag är offer för en trend igen. Men hur lyckas dom - och vem? I morgonsoffan såg jag Aftonbladets kulturredaktör Karin Magnusson i en blåvit-randig tröja. Ebba von Sydow exploderade i randiga tröjbilder på sin blogg häromdagen. Samma dag hade musikjournalisten på någon tidning jag läste ja just det - randigt.
Nu vill jag fråga er: Har ni också gripits av begär efter randiga tröjor och varifrån kommer i så fall detta plötsliga begär att vara sjöman alternativt fånge? Trendfånge? God morgon världen!

4 kommentarer:

Maria Herngren sa...

Jag har visserligen ett par randiga tröjor, men de är inte nya och inte favoriter. Jag gillar dem just för att de är sköna att ha på.
Men nej ... jag föredrar enfärgat helst. Och de färger jag gillar helt oberoende vad som är på modet. Eller helt oberoende är det nog inte. Jag varken följer eller rycks med i mode särskilt ofta, mer än möjligtvis när jag blivit så pumpad med något alla haft att jag till slut tycker att ja, varför inte. Men då har alla andra redan slutat när jag väl skaffat det. När jag älskar orange kläder finns det inte en enda att köpa. När det flera år senare exploderar i modet klarar jag inte av att köpa det eftersom alla andra har det (fast då borde jag ju bunkra på mig lite tills det blir omodernt igen förstås).
I grund och botten är jag inte bara ointresserad av att handla prylar och kläder utan också en rätt anti-person. En lillasyster som på detta lilla "barnsliga" vis protesterar fortfarande mot min barnställning i min ursprungsfamilj där alla var äldre och alltid tyckte sig veta bättre än jag. Jag skriker inte emot tillbaka, jag bara struntar i vad de säger genom att kra mitt eget race - dvs TVÄRTEMOT :-)

Annika sa...

För mig hör randiga tröjor till sommaren - då vill jag vara sjöman (eller snarare sjökvinna). Hade inte lagt märkte till att "alla" har randigt på sig just nu. Men tack Eva för att du håller koll så slipper jag! :-)

Eva Swedenmark sa...

Maria! Du är faktiskt den minst trendberoende person jag känner, du går dina egna vägar och följer absolut ditt eget mode, som den positiva anti-person du är. Och med din egen stil är du så vacker!

Annika! jag har varit sjökvinna i randigt också på sommaren - men nu har det spritt sig till vintern också, idag har jag till och med randiga Björn Borgsockar på fötterna, vad är detta! Glada hälsningar!

Lyran sa...

Jag får utlopp för randig-kärleken genom att klä lilla dottern i randigt i allsköns olika kombinationer. Dessutom klär randigt henne bättre än mig :-)