https://www.instagram.com/evaswedenmark/

söndag 31 maj 2009

Jag hittade fina bonader på en loppis i Horndal, det har jag skrivit om. Nu pryder de väggen i huset på ön /se ovan/. Idag fick jag en fin bok i Morsdagspresent. Hem ljuva hem och andra broderade budskap heter den. Det är Jeppe Wikström som gjort den, efter att ha samlat bonader länge, den utges på bokförlaget Max Ström /som gör så fina böcker!/.

Vi har alla sett broderade bonader som lyfter fram vänskap, kärlek, familjelycka och det egna hemmet, eller härden som det så ofta heter. Jeppe Wikström fängslades av de hedersamma och rejäla budskapen. De broderade budskapen blir, menar han, en slags instinktiv programförklaring för det svenska folkhemsbygget: Ta hand om varandra, var snälla, arbeta hårt.

1 kommentar:

Maria Herngren sa...

Nån gång ska jag sy en bonad, med nåt riktigt bra. Den om att inte sörja det man saknar utan glädjas åt det man har är verkligen bra. Tål att försöka leva efter var dag, särskilt när det är småsaker som man kanske saknar. Stor sorg får så klart ta plats. Men det är ju just det där lilla som är så löjligt att gå och gräma sig över när det finns så mycket fantastiskt. Som att låta solen och vinden fara över ansiktet medan man lyssnar på koltrasten och känner doften av syren, och så ett barn som skrattar, mopedknatter ... Strunt samma om man har skoskav då.
Vilket fynd du gjort Eva, i Horndal!