https://www.instagram.com/evaswedenmark/

tisdag 26 maj 2009

Rädda barnens ö - kollo så in i själen viktigt

Igår demonstrerade vi sonen och jag. Ledande tjänstemän vill upplösa Stiftelsen Barnens dag. Man utreder hur kollogårdarna och Barnens Ö ska kunna avvecklas. Barnens Ö som är ett unikt sommarparadis för barn och ungdomar, någon motsvarighet finns inte någon annanstans i världen!
I hundra år har Barnens Ö gett barn oförglömliga minnen. Kolloverksamheten på Barnens Ö lever och blomstrar. Under sommaren 2008 besöktes Stiftelsens kolloverksamhet av cirka 2500 barn och ungdomar och fler vill komma till kollo i sommar.
Sälj inte ut Barnens ö - låt kollo leva! Under den parollen demonstrerade vi flera hundra människor på Sergels torg igår. Klåfingriga tjänstemän Stockholms Stadshus har hittat något nytt att förstöra - denna fina underbara tradition i Stockholm där barn får en chans att vara ute på fina Barnens ö hotas av utförsäljning. "Vad är den dolda agendan" bakom de luddiga formuleringarna som tyder på utförsäljning och därmed nedläggning - frågade skådespelaren och kolloveteranen Leif Andrée. Vi förstår alla, i den dolda agendan finns en lockande skärgårdsö och chans till vinster för andra än Stockholms barn. Redan har en gård blivit privathem för någon med mer kapital än intresse för barn. Jag blir så arg och sorgsen över denna politik och denna skenhelighet. Vi vet vad de har i den dolda agendan, vi vet hur det är pengar och lust efter mer pengar för de som redan har, som styr.
Min son (på bilden) har varit kolloledare i sju år på Barnens ö. Jag har fantastiska historier från honom hur in i själen viktigt det är för barnen som kommer dit.
Litar jag på moderaternas Sten Nordin när han står där i teve och försöker säga att vi inte ska vara oroliga - nej när jag ser honom då blir jag riktigt orolig och uppmanar alla att skriva på uppropet för Barnens ö.

2 kommentarer:

Annika sa...

Klart att Barnens ö måste få finnas kvar och fortsätta sin verksamhet trots att staden skulle tjäna en slant på att göra sig av med det. Men det är också viktigt att barnkollo inte tappar sin grundtanke - att ge möjlighet till mindre bemedlade barn att komma ut i naturen.

Eva Swedenmark sa...

Håller helt med om grundtanken – som tappades bort ett tag på åttio-nittiotalet när det skulle införas någon slags enhetstaxa som gjorde att en hel del barn inte hade råd. Men kollotanken är så fin, Barnens ö måste bara bevaras i enlighet med sin grundtanke.