https://www.instagram.com/evaswedenmark/

onsdag 13 maj 2009

Sjalsortering som botemedel mot depressiv ilska

Jag är av olika orsaker besviken, ledsen, förbannad. Tankar och planer virvlar runt i mitt huvud och det är inte särskilt kreativt om man vill skriva. Vad gör man då? Vad gör ni? Ett bra lugnande medel för mig är att sortera saker. Just nu färgsorterar jag mina halsdukar och sjalar. En röd , en blå, en svart, en beigevit, en turkos ... ungefär så. Skakar dem, viker ihop. Det är mekaniskt och det är trevligt att låta siden och mjuk ull rinna mellan fingrarna. Fint blir det också. Nu inser jag att jag behöver flera lådor så det blir en promenad till Granit. Hoppas med mig att jag är mer kreativ när jag sorterat klart. Att något roligt då hänt som lättar upp molnen i mitt huvud, att jag slutat vara så arg och besviken att jag får ont i huvudet. Ikväll är det yoga - det och sjalsortering blir bra!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Någonstans i tidiga tonåren insåg jag att det allra mest lugnande är att läsa om favoritböcker. Anne på Grönkulla är nästan det mest harmoniserande jag vet. Hoppas sjalsorterandet fungerade, och skönt att läsa att luftballongen landade. Kram Ylva K

Eva Swedenmark sa...

Tack Ylva. Ibland är jag så stressad att jag inte ens kan läsa,då blir jag lugn av att hantera tyger märkligt nog. Nu känns det i alla fall bättre, Hellsingkvällen var så fin - saknade dig! Kram.