https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 31 juli 2009

Ibland är vägen till skrivbordet så lång

Det är lätt hänt att man inte får så mycket skrivet, menar Johanna på Författarcoachens blogg som alla som skriver bör läsa, fylld som den är av roliga tips och konkreta råd. Hur hinner du, Johanna?

Klicka på citatet ovan som fick mig att skratta mitt i natten. Jag känner så igen mig. Man har tre timmar på sig att verkligen SKRIVA... men vad gör man? Allt annat. Allt annat förefaller viktigt. Man gör en kopp kaffe för att ta med till skrivbordet, men upptäcker att besticken i lådan är felsorterade så man sorterar dem först och torkar ur lådorna. Sånt gör jag. Eller går in i garderoben för att hämta en tröja och stannar kvar för att färgsortera alla de tröjor som ligger huller om buller. Värst var det kanske när jag färgsorterade parfymerna på vår långa badrumshylla framför spegeln. Jag vet inte om ni har tänkt på nödvändigheten av att rosa, gula, blå och lila parfymer och oljor står i små distinkta grupper? Jag har aldrig tänkt på det förrän en splittrad dag då vägen till skrivbordet var så lång.

5 kommentarer:

Annika sa...

Ha ha, jag kan säga att detta inte bara gäller skrivfolk!
Förresten tycker jag att din badrumshylla blev otroligt vacker med de färgsorterade flaskorna. Det ser liksom franskt ut.

Evas värld sa...

Tack Annika - nu känns det bättre. Gillar tanken på mitt franska badrum. :)
... och idag: Håret!!!!

Johanna Wistrand sa...

Hur hinner jag?
Här kommer en baksidestext på min kommande bok "Hur hinner jag?" av Johanna Wistrand:
"Johanna Wistrand visar i den här skojfriska och extremt insiktsfulla boken hur oerhört enkelt det är att hinna blogga, Twittra och facebooka, vid sidan om att sköta företaget, coacha klienter och brödjobba på 3 olika ställen inom 3 helt olika branscher. Hon berättar hur hon skalat av alla oväsentligheter i livet så som ägande av hus, ägande av bil, ägande av tvättmaskin, ägande av diskmaskin, ägande av husdjur. Johanna har ingen pojkvän eller make som tar av hennes tid och hennes tonårsson socialiserar sig så lite om möjligt med modern. Desstuom har hon släkten på behörigt avstånd ( timmars bussresa)och inte ängre några högtidsåtaganden hon har även sett till att "glömma" alla födelsedagar... Tack vare att hon enbart har företaget och kompisarna och sig själv att ägna tid åt hinner hon bl a leta upp lite länkar åt folk."

Evas blogg sa...

Ler igenkännande :)

Evas värld sa...

Jag ska snart publicera några andra undvik-att-skriva-råd jag fick idag.
Visst känner man igen sig!

Tack Johanna... nu fattar vi :) Det är så gulligt av dig att vara så hjälpsam med råd på din sida.