https://www.instagram.com/evaswedenmark/

lördag 15 augusti 2009

Åh vad vi är stolta över oss själva tjejerna och jag

Träden faller på vår tomt. Först var det den lutande björken. Igår var det ett gäng snabbväxande alar som föll för Axels yxa. På bilden är det bara två av sju som är kvar. Axel har varit partiombudsman (s) och dessutom EU-parlamentariker så mellan yxhuggen berättade han fabulösa roliga historier om Olof Palme på turné i Axels partidistikt med Monicorna Nielsen och Zetterlund. Monica Z måste ligga i baksätet med huvudet i OP:s knä för att hon hade så ont i ryggen och stackars OP var rodnande röd och generad i den ovana situationen. Det var betydligt snällare historier än den bittra tirad Jan Guillou drog idag i sitt Sommar. Jan - du som har så mycket att berätta, varför måste du ägna tiden åt gammalt hat och groll mot en död man? Så onödigt.

Nu står i alla fall dasset fritt och fint på vår sida utan en massa sly. Nu väntar jag bara på att min trädkramande granne Lennart ska inse att man inte måste spara varenda gran, till och med de som börjat tappa barr och falla ihop. Så soligt vi skulle få om några av hans granar fick falla för yxan. Men vi föregår med gott exempel och röjer och rensar på vår sida stigen, Lennart är en snäll man som säkert unnar oss mera sol. Jag är hoppfull.

Jag är trött också! Vi tog ett underbart morgondopp, sedan släpade vi hela dagen ris och bar ved från de nedhuggna träden och röjde tomten. Vi passade på att ansa hasselhäcken också så nu efter ytterligare ett dopp är vi ganska möra, tjejerna och jag! Men samtidigt otroligt nöjda och stolta över att vi verkligen klarat av dagens bräda - med råge. Jag är aldrig så nöjd med en arbetsdag som när kroppen slitit och kämpat.

5 kommentarer:

Annika sa...

Vad härligt Eva! Och dasset är för underbart.

Evas värld sa...

Älskar mitt dass! Vilken bra födelsedagspresent eller hur. Och det kändes underbart att röja. Jag älskar att röja!!!!

Annika sa...

Samma här, jag röjer gärna och inte bara i trädgården!

Evas värld sa...

Ja visst! det ger sån energi att rensa i olika röror!

Maria Björkman sa...

Vilken energi, vilken power och vilket resultat!