https://www.instagram.com/evaswedenmark/

måndag 14 september 2009

Slutsuckat - jag har ett nytt arbetsrum med sovvrå för min flyttbo

Nu är det slutsuckat. Jag har gjort om hela min lägenhet. I mitt gamla sovrum finns nu min skrivhörna och hyllor för de papper som annars flutit kring i lägenheten. Allt finns insorterat i blåvitrutiga kartonger, för tillfället prydligt staplade och etiketterade. Sonen hjälpte mig att demontera och bära bort möbler.
I yngsta dotterns rum har jag nu sovrum - men hon kan vara lugn, i mitt arbetsrum finns en perfekt sovvrå för henne. Kommer alltid att finnas tills hon inte längre är mambo utan har hittat en egen lägenhet. Just nu kanske man inte kan kalla henne mambo heller, hon är en liten flyttbo som reser runt världen, Sydafrika i våras och Vietnam just nu. Men hos mig finns hennes vrå och det vet hon även om det nu inte är ett helt rum som väntar på henne.
Det var Ellen och jag som blev kvar i huset i Enskede. De stora barnen hade flyttat, det blev tomt efter skilsmässan och vi bestämde oss för att börja ett nytt liv i stan. Så vi flyttade in nära de stora syskonen i vår söderlägenhet. Hon är världens bästa sambo. Att jag möblerar om som jag gör nu är väl ett sätt att bearbeta saknaden av henne. Men det är livet.
Nu är jag i alla fall en kvinna med ett - i alla fall snart - välorganiserat arbetsrum och ett mysigt sovrum. Jag längtar så efter att skriva, rummet ger mig arbetslust och skrivro.

11 kommentarer:

Evas blogg sa...

Grattis till omflyttningen! Låter inspirerande.

Evas värld sa...

Tack Eva. Det är inspirerande. Det var länge sedan jag kände mig så skrivglad.

Maria Herngren sa...

Toppen Eva!
Ett riktigt skrivrum/lokal som du så länge önskat och behövt. Skriv, skriv, skriv ... Just så ska du ha det!

Evas värld sa...

Och det bästa av allt Maria! Det finns plats för dig och Annica i rummet när vi skriver nästa bok! Kram!

Pia sa...

Fram för mera rum för kreativitet!

Om jag ska försöka se något positivt med den dagen min yngste flyttar hemifrån så är det att jag får ett eget rum för kreativitet, som självklart ska innehålla en sängplats för alla som vill stanna en stund längre hos mig!

Maria Björkman sa...

Jag riktigt ser dig framför mig, där du boar in dig i din skrivarlya. Låter härligt, njut!

Anonym sa...

åh mamma, tack för att du är världens bästa mamma och bästis och sambo och allt. Tosh hade en heeelt galen idé om att han och jag och du skulle bo tillsammans i en månad i vår i lägenheten. hihihi. ellen

Evas värld sa...

den idén var väl inte så galen? ;)

elin sa...

haha! lite galen! men vad underbart om du kommer hem biffen. Väldigt fint blev det iaf hemma mamma.

elin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Evas värld sa...

Biffen det är du som känner mig och Tosh och vet om idén är galen eller genial!!! Puss båda, Elin och Ellen