https://www.instagram.com/evaswedenmark/

tisdag 15 september 2009

Nu ska John hyllas, det är så roligt med hans nya bok "Kritikmaskinen och andra texter"


Idag är en rolig dag! Jag ska fira brorsan Johns släpp av boken Kritikmaskinen. John är min lillebror /på bilden är han med mig i Skottland, ganska ung/ och en av de bästa tänkare jag vet. Nytänkande, finurlig, originell. Han har varit så sedan han var liten. Ett otroligt fundersamt klokt och roligt barn. När jag kom hem till Sundsvall från Stockholm brukade han stå där och vänta i fönstret, han väntade på stockholmspraliner och nya böcker och länge hade han då alltid på sig byxor jag köpt till honom i Frankrike, stickbyxorna, kallade han dem, ändå hade hand dem på sig. Jag gav honom böcker, plötsligt var rollerna omvända och det var John som tipsade och tipsar mig om bra läsning. Nu ska John hyllas, det är så roligt att hans bok kommer nu.
Jag har inte läst den än, bara beundrat det fina omslaget, så jag knycker förlaget Ruins text - Ruin är för övrigt ett spännande förlag, besök deras hemsida!

"John Swedenmark har länge varit på jakt efter det som inte kan uttryckas. I denna samling essäer, artiklar och föredrag från de senaste 20 åren läser han Roman Jakobson och Hélène Cixous, analyserar Carola och Alfons Åberg, studerar fonem hos Paul Celan och Göran Sonnevi och opponerar sig mot Freuds språksyn och den senaste bibelöversättningen. Han hämtar verktyg från metriken, poetiken, psykologin och teologin, han tvekar, tvivlar och reviderar sina egna ståndpunkter. Det urval som gjorts till Kritikmaskinen och andra texter ger en kaleidoskopisk bild av Swedenmarks tänkande: lekfullt, egensinnigt och koncentrerat."

7 kommentarer:

Annika sa...

Swedenmarks skulle platsa i kortspelet Lustiga Familjen! Då skulle ni heta Familjen Skribenterna. :)
Grattis till din bror!

Evas blogg sa...

Grattis till brorsan! Låter som en intressant bok

Anne sa...

Vad inspirerande! Den vill jag väldigt gärna ta del av!

Evas värld sa...

Jag lovar att ni blir inspirerade av den! Lillebror Skribent är klok!
Storasyster Skribent

Victor Estby sa...

Heja, John!

elin sa...

det är en otroligt bra bok!!!

Evas värld sa...

... som man kan beställa om man går in på Ruin förlags hemsida och blir Ruin-kompis, då är det extrabilligt!