https://www.instagram.com/evaswedenmark/

onsdag 16 september 2009

Vilken härlig bokblogg om barnböcker

Nu finns en härlig ny bokblogg om barnböcker, Bokunge. Jag blir glad av att läsa den. Den är så uppenbart skriven av människor som liksom jag älskar barnböcker. Redan de första inläggen handlar om några av mina favoriter. Måns och Mari om sommaren till exempel. Och de kluriga systrarna Lisen och Emma Adbåge.
När jag för ganska många år sedan skulle välja illustratör till mitt manus Jag vågar vågar du valde jag Lisen Adbåge - jag tycker hon är helt suverän.

Det enda jag är ledsen äver är att Alfabeta nobbade fortsättningen av böckerna om Clara och Johanna, huvudpersoner i "Jag vågar vågar du?" Fattar inte varför. "Jag vågar vågar du" är fortfarande en bok som fungerar så bra att läsa för mindre barn.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag vågar, vågar du? Är en helt underbar bok! Den bästa av de bästa, och lite läskig. Mina barn älskar den men håller nästan för öronen när vi kommer till kyrkogårdsavsnittet.
"Det är på låtsas", försöker de övertyga mig och sig själva. "Bara på låtsas."
Vi vill mer än gärna ha fortsättningen! Hur går det?
Kram
A

Evas värld sa...

Tack A! Ja det är smällar man får ta. Men jag blev jätteförvånad när Alfabeta utan motivering tackade nej till mitt manus efter att först ha sagt att de ville fortsätta, tror både Lisen och jag räknat med att de ville satsa på flera böcker. Men så kan det bli. Nu ligger det i byrålådan, manuset.

elin sa...

ja så synd. jag älskar den lilla boken! den är verkligen fin och fångar känslan i barndomen så bra

Evas värld sa...

Det hårda författarlivet :) - kolla bokbloggen, Elin den är fin.