https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 23 oktober 2009

Bråk om Fru Vietnam-titel

När vi var i Vietnam 1990 och ville skildra livet i landet som äntligen hade fred så letade vi märkliga fenomen. Vi tyckte det var lite trist att skönhetstävlingar kommit igång men vi ville veta mer. Vi fick faktiskt träffa den alla första miss Hanoi, en liten späd söt blyg flicka.
Idag fick jag nästan mangojuicen i halsen vid frukosten när jag såg en stor uppslagen artikel om Mrs Vietnam i Than Dien Daily. Skönhetstävlingar pågår med full styrka, nu på tjugonde året. Nu berättar helsidesartikeln om bråket i tävlingen om Miss, eller som man skriver, Mrs Vietnam. Två av förlorarna hävdar att det pågår skumma saker bakom kulisserna. Och de är mäkta förgrymmade över att den som blev vald till etta, enligt dem understiger den stipulerade minimilängden på 1.60. Hon är minsann bara 1.58, säger de ilsket.
Väldigt få av de flickor jag ser här är så långa, det måste vara någon idiotisk internationell standard Vietnam anpassat sig till. Det är så sorgligt, skönhetstävlingar nu, 2009.Men, så klart. Längre har vi inte kommit i världen.Men märkligt är det.

1 kommentar:

Jenny sa...

Det är bisarrt med skönhetstävlingar. Kolla in det här som jag läste i Metro häromdagen - Miss plastic 2009 - tävlingen där plastikoperationer är obligatoriskt:
"Jag deltog i tävlingen för att bevisa att inte alla som opererat sig behöver se plastiga ut, säger 22-åriga Réka Urbán som vann titeln Miss Plastic 2009."

http://www.metro.se/2009/10/12/23113/och-miss-plastic-2009-blev/