https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 23 oktober 2009

Banh Xeo, kanske världens godaste pannkaka

Det här kan nog klassa in som en av världens godaste pannkakor i min privata lilla smakpanel. Banh Xeo heter den. En fluffig pannkaka som innehåller bland annat böngroddar och räkor. I Hoi An serveras den med ett tunt rispappersblad. Bladet är halvmåneformat. Man lägger ut halva pannkakan på bladet, lägger på en massa gröna blad, mynta bland annat, rullar ihop till en liten bastant rulle, doppar i jordnötsssåsen och njuter! Det är så gott!
Jag har ätit jättegoda Banh Xeo på Nem Nem Quan på Åsögatan i Stockholm. Min favoritvietnames. Men beställ bord!

4 kommentarer:

Sofie B-C sa...

Mums! Tänkte även på din kommentar tidigare om att vara vuxen. Kanske riskerar man att låta som Jackie Colins "in denial"; men är det inte positivt att man känner sig "ung"? Min farfar hade en syster som var nyfiken på allt in i det sista fram till hon blev 99. Jag upplevde henne ofta som ungdomligare än ngn annan -inte infantil eller omogen, utan härligt ... ja, nyfiken och full av nya projekt. Som du!

Jane Morén sa...

Wow, till och med jag som verkligen inte står i köket om jag inte hotas med pistol ( en överdrift som vanligt, efter som det är jag som ser till att det kommer ekologisk och nyttig mat på bordet varje dag året runt lockas av denna beskrivning!

Annika sa...

Jag läste högt för T hemma och han bestämde raskt att vi ska till Nem Nem Quan!

Maria Björkman sa...

Mums, jag tipsar gärna min egen kock här hemma!