https://www.instagram.com/evaswedenmark/

söndag 25 oktober 2009

Hela världens böcker


Vi läser på stranden också, vi har böcker med oss till Vietnam så klart. Jag hade med mig Igelkottens elegans till Ellen och hon är helt inne i denna mångbottnade bok. Själv har jag Claire Castillons Insekt, Håkan Bravingers prisade Bära bud, När man är ung som jag tidigare skrivit om, den vietnamesiska novellsamlingen och Anna Kåvers bok om känslor.

Det finns en rad små bokshopar i Hoi An. De säljer eller byter in böcker som andra turister sålt eller lämnat kvar. Det finns därför en sällsam blandning på alla språk. Shopen jag var inne i idag hade en hel hylla med svenska böcker. Mannen från Australien vid bordet intill vid lunchen läste Stieg Larsson.

5 kommentarer:

Evas blogg sa...

Men så fiffigt att kunna köpa svenska böcker! Vet du, jag har beställt två böcker av Emma Vall som jag ska ha som semesterlitteratur om två veckor :) Nu undrar jag om du ska vara på biblioteket här i Ösd i december? I så fall, när?

Maria Björkman sa...

Utan böcker inget liv. Inte ens i Vietnam!

Annika sa...

T läser den också men jag har nog höjt den för mycket till skyarna; det är först nu, när han läst halva boken som han börjar fastna ordentligt. Puh, vilken tur! Vad hade jag gjort annars - byta man är ju uteslutet. :)

Evas värld sa...

Hej Eva! Förstår så väl hur du ser fram emot din resa,vad kul att Emma får följa med på färden! Jag tror vi ska vara på biblioteket men jag vet inte så noga än. Skolbesök vet jag och jag tror det blir en kvällsgrej på biblioteket också.

Böcker måste alltid finnas i bagaget Maria!

Annika! Jo, det är nästan lite ångest ibland att lämna över böcker man tycker mycket om själv. Kul att T gillar den, behåll honom!!! :)

Matildas fikarum sa...

Stieg Larssons böcker lanserades stort här. Det var reklam överallt, i bokhandelsfönster och på bussar.