https://www.instagram.com/evaswedenmark/

söndag 25 oktober 2009

Ett moln på min himmel - turistande äckelmän


Jag vill inte göra er för suktande efter fint väder så jag visar en bild av hur det såg ut här för tre veckor sedan när båtarna kom och evakuerade Ellen bland andra från den helt översvämmade receptionen. Så kan det också bli. Men så är det inte idag!

Det är nästan overkligt att läsa rapporter hemifrån om mörker och kyla när man är mitt i sommaren. Idag skiner solen, vi har varit på stranden och ätit grillad fisk. Allt var underbart - utom två äldre europeiska män med ett gäng småpojkar med sig, pojkarna var sådär 7-12 och det såg inte trevligt ut när männen skulle kolla om de var lite sjuka eller tog i dem. Vi kan ju inte veta, det är det som är det hemska. Kanske var de bara två snälla män som arbetade med barn. Men något fick både Ellen och mig att känna ett helt annat slags äckelvibrationer. Jag hoppas vi hade fel. Jag hörde häromdagen en vän här berätta om hur vanligt det är i fattiga fattiga Kambodja med turistande pedofiler. Jag känner en vanmäktig ilska över att det finns människor som begår så onda vidriga handlingar som övergrepp mot barn. Jag kan inte förstå det.

7 kommentarer:

Var dag bär guldkorn sa...

Jag tror tyvärr att ni har rätt i er känsla.
Ecpat behöver mycket stöd, där kan vi göra något, se gärna
http://www.ecpat.se/fram.asp

Granne med potatisodlaren sa...

Vi piggar upp oss med gamla miss Marplefilmer i höstdimman. Margareth Rutherford är en favorit. Det är inte gamla snuskhumrar. Hoppas att inte din semester förstörs av deras brott. Fortsatt härlig semester!

Evas blogg sa...

Jag mår illa bara av att läsa om ev pedofilvarning. Det är så grymt och så sjukt. Jag förstår era olustkänslor där ni satt.

Evas värld sa...

Guldkorn: Bra att Ecpat finns, man känner ju förtvivlat att man vill göra en insats utöver de första primitiva känslorna man får som mest går ut på att vilja slänga gubbarna i sjön.
Eva: Miss Marple är en av våra klara favoriter! Härligt både sommarkvällar och i höstdimman
Eva I Jämtland - ja det är verkligen både olust och maktlöshet man känner!

Maria Björkman sa...

Snälla - fortsätt att bombardera oss med väderrapporter! Du har en mycket viktig uppgift att hålla min låga vid liv i detta mööörker!!

Annika sa...

Jag tänker direkt på filmen Mammut av Lukas Moodysson. Gräsligt, vidrigt hemskt.

Evas värld sa...

Maria! Ljuset finns, hav tröst, ge inte upp!!!

Annika, ja det var riktigt hemskt. Och omöjligt att förstå.