https://www.instagram.com/evaswedenmark/

onsdag 27 januari 2010

Den diplomatiska konsten att undvika att ge ett rakt svar på en fråga

En del av mitt hjärta lämnar jag kvar heter en bok av Diana Janse som jag tycker verkar intressant. Ung svensk diplomat, kvinna, tillbringar två år i Afghanistan och skriver en bok som är en blandning av dagbok och reseberättelse. Hon får en ny syn på livet i vår rika del av världen och är, vad jag förstått av recensioner,  kritisk mot UD.
Jag såg en intervju med henne i TV i morse. Men lika öppen som hon verkar vara i boken lika svårintervjuad var hon i teve. En diplomat som inte ville ge raka svar utan undvek frågorna och svarade just - diplomatiskt. Jag tyckte nästan synd om intervjuaren för författaren var så korrekt diplomatisk, svarade utan att svara och undvek allt som kunde vara kontroversiellt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Samma dag hon förstår att det inte är farligt att vara människa blir hon trovärdig. Varför går alla dessa karriärmänniskor i samma fälla, hela tiden?
Kanske för att det belönas? Förmodligen. Vad skönt att slippa vara om sig och kring sig. Kram A

Evas värld sa...

Ja skönt att inte ha en karriär att vårda! Men boken ska jag läsa och glömma bort författaren. Så är det ju ofta eller hur, det är texten man älskar i en bok, ibland har man läst så mycket om författaren att det skymmer läsuplevelsen