https://www.instagram.com/evaswedenmark/

söndag 24 januari 2010

Var glad åt din väska Mona, själv älskar jag min Hidesignväska

Den debatt som handlar om Monas röda handväska är årets hittills mest korkade. Men den kommer att följas av flera påhopp. Ingen har någonsin frågat Fredrik eller Anders eller Göran vad deras klockor, kostymer eller mobiler kostar - pojkars saker får ju bara kosta eller hur? Var glad åt din väska, Mona. Bär den med stolthet och strunta i idiotdebattörerna som hittat ett ovanligt lågt sätt att komma åt en kvinnlig politiker.

Det här är min väska Gianna. Jag har använt den varje dag sedan tre-fyra år tillbaka. Den köpte jag på affären Hidesign i Calcutta. Den presenterar sitt märke såhär: "Hidesign is an internationally successful brand in the “affordable luxury” category." Det var min vän Zac O´Yeah som tog mig dit när vi var ute och shoppade. Dit och till Anokhi som är en annan favoritbutik i Indien. Men läderväskan då - jo, den har varit med på alla utrikes resor, jag har den alltid och överallt och jag älskar den. Jag har varit orolig för att den ska gå sönder men den är lika fin idag som när jag köpte den. Jättebra kvalitet! lovade Zac. Det var sant. Man kan fortfarande köpa samma modell. Tyvärr verkar det inte som man kan handla den på nätet från Sverige. Får väl be Zac om  min väska går sönder, men med lite återinfettning blir den lika fin som förut. Den var dyr för indiska mått, kanske kostade den omkring 400 kronor?

4 kommentarer:

Ango sa...

Visst var det årets hittills mest märkliga debatt?! Vad spelar det för roll vad hennes väska kostade? Varför skulle hon inte få använda en väska som kostar så mycket? Vem bryr sig om någon annan "okänd" person har en lika dyr väska?
Som du säger; vem ifrågasätter hur mycket de manliga politikernas accessoarer kostar?!

Annika sa...

Jag får lust att gå och köpa mig en dyr väska bara för att reta någon...

Boktokig sa...

Håller med dig om att det är en kosntig debatt. Och visst är det så att man inte ifrågasätter männen accesoarer. Det är konstigt!

Angående läslistorna: Ja, det kanske är så att det är pliktvibbarna som ställer till det!

Evas värld sa...

Ja 1-0 till Mona i denna väskdebatt! Så otroligt gammaldags och fördomsfull. Jag får också lust att köpa en ny väska - om jag inte redan hade så många!

Listor Boktokig, visst är det svårt. Jag klarar mig inte utan vissa listor medan andra blir kravfyllda! Balans, som alltid. Glada hälsningar!