https://www.instagram.com/evaswedenmark/

tisdag 23 mars 2010

Arbetet med Bär-Kokboken framskrider

Bloggen är som livet självt, det måste jag säga. Just nu medan jag funderar över bantingshets, Afghanistan och relationer så arbetar jag intensivt med Annicas och min kokbok. Vi ska använda recepten i Bärböckerna och göra en kokbok av dem med tonvikt på mat från Jämtland och medelhavet. Men det är ju inte så enkelt som att bara smälla ihop recepten i en bok, vi måste ha en tanke med det hela och det är det vi grubblar på nu, Annica och jag. Det är en spännande utmaning att hitta en form för recepten. Ska vi gruppera i menyer? Enligt modellen förrätt, huvudrätt, dessert? Eller ska vi följa personerna i böckerna och spegla deras recept? Ja, det är inte lätt men kul
Just som jag bestämt mig för att äta GI ett tag, inget sött - då ska jag arbeta med våra fantastiska desserter, lite grymt men säkert karaktärsdanande!

7 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

Jag sitter här helt bedövad efter två timmar hos tandläkaren. Får inte äta förrän i morgon. Lycka till med att tänka ut efterrätterna-det ger nog samma känsla att skriva om mirakulösa sötsaker och bara få äta GI.

Evas värld sa...

Usch Eva, stackars dig, tandläkare det är både ont och dyrt!

Evas blogg sa...

Låter spännande tycker jag. Jag har hållit mig från sött en månad nu men ikväll kunde jag inte motstå en glass när vi handlade. Sötsuget blev för stort. Lycka till med recepten!

Evas värld sa...

Eva, man känner ett behov av att vårstäda både hemmet och sig själv, tycker jag. Så inget socker fast det är svårt!

Jenny sa...

Vad kul Eva, om än utmanande under GI-dieten. Lycka till med idéer till upplägget! Hur ni än lägger upp det lär det bli bra.

Anonym sa...

Dessa härliga böcker varför är det så svårt att få tag i dessa i alla fall i Gävle.
Hälsningar

Evas värld sa...

Hej snälla anonym i Gävle! Det är svårt på flera ställen att få tag i böckerna, förlaget har inte lyckats sprida dem. Men tack och lov så finns Ad libris. Där finns alla fyra böckerna att beställa, det är snabbt, det är billigt och de distribueras över hela landet. Det är enkelt att köpa böckerna på nätet. Smultron och svek finns dessutom bara att köpa på Ad libris eftersom pocketupplagan sedan länge är slutsåld, och vårt förlag av misstag makulerade de inbundna. Men vi har en egen pocketupplaga som säljs via Ad Libris! Tyvärr bara så finns inte så många ex kvar.