https://www.instagram.com/evaswedenmark/

onsdag 17 mars 2010

Finns det någon klok människa därute som kan ge en slarva ett råd?

Jag fick ett vansinnesutbrott nyss och gick bärsärkargång. Jag har inte kommit ut på balkongen sedan början av december. Tjocka lager is och snö har blockerat dörren. Nu vill jag ut! I stället för att passivt ge mig för Kung Bores hätska snöangrepp i morse gick jag till verket. Jag har kokat vatten och hällt över snöeländet, nu kan jag öppna dörren, jag fortsätter, pressar mig ut och varje uns snö ska bort!
Det finns en tragisk sak som jag knappt vågar erkänna. Mitt enastående vackra (och inte billiga) blå mosaikbord, jag skulle ju ha tagit in det i höstas, men innan jag hann var balkongen blockerad av snö och is och ett tjockt lager snö täckte bordet. Nu är det en sorglig syn. Mosaiken släpper så klart. Är det någon klok och mindre slarvig människa än jag som kan ge mig råd om vad jag ska göra?

12 kommentarer:

Evas blogg sa...

Gå till Panduro och fråga om de har någon fogmassa (eller är det cement?). Då kan du sätta tillbaka de lösa bitarna.

Granne med potatisodlaren sa...

Eller använd PL400. Ett super lim till allt finns på Claes Ohlsson. Sen kan du foga.

carina@pocolococreativo sa...

Exakt. Tvätta rent, torka, limma och foga slutligen.

Jane Morén sa...

Det beror ju på om bordet nu är genomfuktigt, vilket det troligen är, så ska du nog inte göra något förrän det är riktigt torrt igen, för träet spricker och även mosaiken. Jag skulle ringa en möbelrestaratör eller liknade och fråga om råd.

Evas värld sa...

Tack för goda råd, vad gulliga ni är! Det verkar som om jag ett halvår för sent ska lyfta in skivan, låta den torka, rengöra fint och försiktigt, sedan limma och sedan foga? Låter bra. Mosaikbitarna liksom reser sig upp, sedan torkar de till några av dem och faller på plats. Bordet vill nog in!

carina@pocolococreativo sa...

Ta in bordet, absolut! Annars är det lite bordmobbing! :-)

Evas värld sa...

Hjälp Carina! Jag är en bordmobbare :)

carina@pocolococreativo sa...

Ja, nu blir det kanske dyrt för dig om bordet behöver kognitiv terapi eller kanske en stödperson, det heter kanske stödben på "bordiska"...

Evas värld sa...

Carina! Jag får väl be en bordsbön...

carina@pocolococreativo sa...

Ja, det BORDE du göra :-)

Evas värld sa...

Absolut en fråga som inte får bordläggas!

carina@pocolococreativo sa...

Har du något annat bord som du kan använda så länge tills bordläggningsplenum sker, om du skulle vilja sitta på balkongen och ta ett glas Bordeauxvin?