https://www.instagram.com/evaswedenmark/

torsdag 4 mars 2010

Löpsedlar som är en skam för journalistiken

En ung människa tar sitt liv. Det är något av det mest smärtsamma jag kan tänka mig. Det måste vara en katastrof för hans vänner och familj. Det hände igår på söder. Idag tapetserar en av vår kvällstidningar hela söder med bild av honom, med stora rubriker om hans dödsorsak, med namn. Det är vämjeligt. Det är inte bara usel journalistik, det är totalt oetiskt omoraliskt och en skam för journalistiken. Jag vämjes och skulle vilja riva ner löpsedlarna över hela söder. Den idiot som hittade på denna löpsedel - inser han vilken smärta han orsakar för den familj och de vänner som sörjer. Löpsedeln är i mina ögon en kränkning.

9 kommentarer:

Annika sa...

Jag läste någonstans att hans familj tydligen gått med på att namn och dödsorsak skulle offentliggöras men att slå upp det så stort - nej, det känns respektlös.

Kimselius sa...

Håller med dig. Lider med familjen.

Tycker om dina ord: "Idag är jag glad, jag har träffat två vänner som jag litar på och tycker mycket om."

Härligt med sådana vänner. Det är hos dem man kan hämta styrka och kraft!

Kramisar Kim

Evas värld sa...

Att göra en artikel är en sak, men det var just de här löpsedlarna som jag tycker så förfärligt illa om. Man är van vid hur idiotiska de är - men i detta fall är det ett snaskande som går långt över gränsen. Riktigt obehagligt att se igår.
Kim - vänner det är så oerhört viktigt och just gamla vänskapsband när man utvecklas, känner varandra, genom livet blir allt viktigare.

Granne med potatisodlaren sa...

Ingen kan avgöra, i chocktillstånd, vilken smärta dessa artiklar och löpsedlar orsakar när det gått en tid. Det vet alla redaktörer på kvällstidningsredaktionerna. Men varför göra rätt och vänta?

Anonym sa...

Du är en mycket kär och speciell vän du också. Det hoppas jag att du känner.
Och det där med löpsedlarna, ja man vill gå hem och gråta.
Kram Ulla C

Anonym sa...

jag verkar ha missat nagot. Men det later verkligen hemskt, jag har bojkottat kvallspress i manga ar!
boeuf

Evas värld sa...

Eva Granne, cynism och pengar går före empati, det är sorgligt!

Ja boeuf det är mycket tack vare dig jag inte köper kvällstidningar. Det är sorgligt när all etik offras för att få lösnummerköpare!

En till härlig kväll Ulla! Leve grannlivet och det sätt vi umgås på alltsedan Enskede och framöver.

KaosJenny sa...

Håller med om att det var gräsligt... att slå upp tragiska händelser på det där sättet är oetiskt. För anhöriga måste det bli omöjligt att gå någonstans utan att mötas av rubriker och bild... Hu så hemskt. Du är klok Eva Kram

Evas värld sa...

Kaos-Jenny! Vem som helst med barn måste ju kunna sätta sig in i den fasan den unge mannens familj nu upplever, att då vräka ut löp och göra intervjuer det är att gå över en förbjuden gräns tycker jag. Kram själv Jenny!