https://www.instagram.com/evaswedenmark/

söndag 28 mars 2010

Vi visade varandra bilder av oss själva och lärde känna varandra

Jag tittar på alla våra roliga automatbilder och minns hur det var en gång för länge sedan på en av mina arbetsplatser. Vi var ett gäng  kvinnor som arbetade ihop men vi visste inte så mycket om varandra. En dag fick någon idén att vi skulle träffas och ta med oss en bunt gamla bilder, olika bilder från barndom och uppväxt och diverse konstiga saker vi gjort och visa varandra. Ja, skämsbilder också! Vi hade så vansinnigt kul den kvällen när alla våra galna bilder gick runt och vi visade varandra helt nya och annorlunda sidor av vilka vi var. Jag har faktiskt svårt att tänka mig en grupp killar göra en sådan sak (eller har jag fel?) - det var inte fråga om att hålla masken. Vi skrattade så vi grät åt varandras bilder och ibland grät vi nästan också för det var mycket känslor som kom upp. Och vi lärde känna varandra på helt nya sätt. Det blev en bra grund för fortsatt samarbete.

5 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

Du berättar om otroligt bra idéer för att skapa en arbetsgrupp som fungerar. Jag var med om ett försök i lördags som gick helt obemärkt förbi. För några år sedan försökte vi en grupp på jobbet att helt privat skapa en trygg samvaro på jobbet. (med anledning av vår förra arbetsledning). Vi lagade soppor och åt middag tillsammans. Det funkade så där. Men bättre än utan.

Monika Häägg sa...

Kul idé att samlas och titta på foton som inte bara är gemensamma! Den här idén kan vara starten på en teaterpjäs eller kanske starten på en bok!

Kimselius sa...

Eva, det är alltid lika roligt att läsa dina texter. De gör mig glad och får mig att fundera. Vilket underbart sätt att lära känna varandra. Kramisar Kim

KaosJenny sa...

Vilken härlig idé att snabbt lära känna varandra och liksom "komma till det viktiga" direkt. Kram

Evas värld sa...

Vad kul att ni gillar idén, jag hade nästan glömt den men så poppade den upp när Jane visade sina automatbilder. För att kunna samarbeta bra måste man ju våga visa vem man är, på gott och ont, och att kunna skratta tillsammans gör allt lättare. Våra fotovisningar var viktiga. Ja, det var mycket som var roligt på den arbetsplatsen - i alla fall i den underbara zon vi upprättade