https://www.instagram.com/evaswedenmark/

söndag 25 april 2010

I Paris där jag verkligen vill vara

Jag sitter vid ett öppet fönster på sjätte våningen. Ovanför takåsen mittemot vajar en fransk flagga. Jag ser stayerma som finns ovanpå Gare du Nord och i fjärran skymtar Sacré Coeur. Jag är i Paris. Idag har vi gått och gått Ellen och jag, längs med Canal Saint Martin, den får ni inte missa. Upp till Pigalle, ner till Marais. hem igen. Att vara med Ellen här i Paris, det är lycka. Jag fick resan i födelsdagspresent av mina fina barn, de vet ibland mer än jag vad jag vill.
Just nu vill jag verkligen vara här.

13 kommentarer:

carina@pocolococreativo sa...

Underbart Eva. Njut av allt!

Evas värld sa...

Det gör jag Carina! Hoppas du har det bra där långt borta!

Sofie B-C sa...

Åh! Att sitta och titta ut från sjätte våningen i Paris. Blotta tanken inspirerar! Vad roligt att du kommit fram, det ska bli kul att följa ditt besök!

Evas värld sa...

Tack Sofie, hoppas vårtröttheten försvinner. Här är det grönt och blommande - och riktig ljuvligt.

Granne med potatisodlaren sa...

Bara doften från de franska bilarna och chansen att snubbla ner för alla sex trapporna och köpa en croissant i morgon. Lycka stavas precis så. Ha det bra.

Evas värld sa...

Eva, det är härligt, idag har Ellen visat mig hur många gamla gator förändras, Pigalle var en överraskning till exempel, flera gator var mer bobo än porr nu!

Victor Estby sa...

Härligt, Eva! Paris är en av de städer jag ständigt längtar till. Särskilt så här års. Vissa städer vet man att de alltid kommer att finnas i ens hjärta, innan man ens besökt dem.

Var dag bär guldkorn sa...

Du kom iväg ... så bra, så underbart!
Njut av Paris (och liiite för mig också)

Evas blogg sa...

P.S Fast det är jag helt säker på att du redan gör :)

Evas blogg sa...

Låter underbart! Njut av dagarna.

Evas värld sa...

Eva, det är märkligt med Paris, men jag känner mig så glad och så hemma här!

Guldkorn, askmolnet försvann och jag åkte iväg. Så härligt. Jag har det riktigt bra i Ellens fina våning med arbetsrum här på Unesco där jag sitter nu :)

Jenny sa...

Jag ser allt så tydligt framför mig - känner till och med dofterna. Tack för att jag fick följa med på promenaden. Hälsa Ellen!

Evas värld sa...

Jenny! Ellen hälsar tillbaka!