https://www.instagram.com/evaswedenmark/

måndag 19 april 2010

Jag vill inte ha besök av någon objuden dörrknackande politiker

Det märks att det är valår. Uppladdning pågår. En sak förundrar mig: Alla politiska partier verkar ladda för dörrknackning hos oss väljare. Är det någon som vill att ett gäng politiker ska knacka på dörren en fridsam kväll? Jag kanske är onormal men jag fick rysningar av obehag när jag igår såg integrationsminister Tobias vad han nu heter knacka på hos någon ölänning och på det mest onaturliga sätt presentera sig. Ni kanske inte tycker som jag? Men oavsett parti så tycker jag det skulle vara extremt obehagligt om en grupp politiker knackade på min dörr en kväll  för att försöka övertyga mig om att rösta på dem. Jag är fullt kapabel att ta in den information jag vill ha själv och vill inte bli störd hemma. Överreagerar jag? Släpper ni in dem och diskuterar? Tycker ni rentav att det är kul?

15 kommentarer:

Maria-Thérèse afiori.com sa...

Nej, nej, nej! Jag har i och för sig en skylt uppe: Inga dörrknackare. Ryser vid blotta tanken. Har även en skylt om att jag inte vill ha reklam. Jag vill bara vara ifred. Hindrade inte Sverigedemokraterna för att pilla in reklam.

Evas värld sa...

De flesta av mina vänner känner som du och jag, så varför detta maniska dörrknackarintresse från de politiska partierna? Det visar att de inte har den rätta känslan!

Maria-Thérèse afiori.com sa...

Det visar att de tänker: ahaa, det funkade för Barack Obama; då funkar det för oss!

(men de tänker utan semikolon)

KaosJenny sa...

Nix pix, jag gillar politik men väljer helst själv när jag ska diskutera. Torgmöten och när politiker är i "det allmänna" tycker jag kan räcka. Jag skulle inte jubla vilken politiker som än knackade på.

Anneli sa...

Hua, nej det vill jag verkligen inte. Det hoppas jag slippa vara med om. Vill jag veta något så tar jag reda på det själv och vill inte bli jagad ända hem.

Matildas fikarum sa...

Jag tycker det är helfräckt att springa runt och knacka på folks dörrar. Mitt hem är min borg och jag vill då verkligen inte bli störd i tid och otid. Som tur är bor jag nu i ett hus med portkod, så i värsta fall kan det ringa på porttelefonen, men det är sällan. Tack och lov!

Granne med potatisodlaren sa...

Jag förstår inte varför de härmar politiker i Storbritannien och USA. Där springer politiker och deras svans och knackar dörr för att de måste vinna mer än 50 procent av rösterna i valkretsen för att komma in i fullmäktige och parlamentet.
Konstigt nog gör inte franska politiker samma sak fast de har samma regler.
Vem vill att en politiker ringer på och pratar politik? Kanske om de för en gång skull lyssnar till sina väljare. Att de hör vad som gömmer sig i tystnaden.

Evas värld sa...

Ja lustigt Eva att de inte gör så i Frankrike. det kan jag inte ens tänka mig att de gör - stör i hemmet.

Matilda - jag får väl förlita mig på porttelefonen jag också!

Anneli - jag vill också själv ta ansvbar för att informera mig.

Jenny - jag är verkligt intresserad av politik men då gäller det helt andra saker än röstövertalning, jag blir helt enkelt generad när jag ser teveinslagen om de taffliga dörrknackningarna. Obekväma politiker som möter människor som inte vill bli störda.

carina@pocolococreativo sa...

Jag uppskattar inte dörrknackande politiker, även om det är väldigt vanligt runt om i världen. Här på ön där jag bor nu så har man istället samma modell, men på offentliga platser, parker, gator etc. Man har också stora truckar med jättehögtalare där det sprutar ut specialskrivna texter till kända låtar, tänk dig Waterloo fast med partislogans...
Man har karavaner genom stan där man visar att man har massor av väljare, det är väldigt komiskt - och tragiskt - eftersom det syns att det är rätt fattiga människor från landet som plockats upp för att sitta och heja mot betalning.

Vi har mycket dörrknackande representanter för olika religiösa sekter däremot. Man behöver ju inte knacka för alla dörrar är öppna jämt, men de kommer och stör, det är oftast utlänningar som sprider sina budskap. Jag brukar låta dem möta min hund istället för mig, då går de lika fort som en lönecheck.

Kimselius sa...

Nej, jag vill verkligen inte att politiker knackar på min dörr, eller ringer upp mig per telefon. Jag har min åsikt och det kan inte ett besök eller telefonsamtal ändra på. Dessutom blir man mest irriterad över att bli störd i sin vardag. Kramisar Kim

Evas värld sa...

Carina - vad som än händer hos dig så verkar det vara otroligt mycket ljud och liv inblandat! Kul att höra.

Kim - ja telefonsamtal är också otroligt irriterande, jag vill vara ifred i min vardag!

carina@pocolococreativo sa...

Eva, det är aldrig tyst här, aldrig, aldrig.

Anonym sa...

Blotta tanken på att Gunnar Hökmark står utanför min dörr gör att jag får gåshud på fel sätt
Kram U

Cecilia N sa...

Och minns jag inte fel så fungerar inte Nix mot politiska budskap ...

Evas värld sa...

Cecilia, jag blir lika galen om ett parti ringer upp mig. Vill nte ha hem dom! Däemot minns jag folkomröstningen om kärnkraft då det var massor av studiecirklar där man kunde söka kunskap själv men inte bli påprackad ideer. Det var fint!