https://www.instagram.com/evaswedenmark/

torsdag 22 april 2010

Spikmattan den gamla vännen, används den eller samlar den damm?

Jag är så trött att jag bara inte orkar gå i säng. I stället far jag runt i lägenheten och plockar med allting utan att någonting blir färdigt. Jag är så uppe i varv. Det var väldigt onödigt då att dricka kaffe sent på kvällen - men då kände jag mig trött och behövde energi. Nu ska jag välja något riktigt stillsamt att läsa, lägga mig på spikmattan och försöka slappna av.
Spikmattan förresten, den hänger med. Jättebra sätt för mig att gå ner i varv - hur är det med era mattor? Används de eller samlar de damm?

11 kommentarer:

carina@pocolococreativo sa...

Hos mig är det mattfritt!

Maria-Thérèse afiori.com sa...

Jag var in i en hälsokostaffär idag och hörde personalen kommentera hur det fullständigt stannat av med spikmattorna. "Nu ligger de väl ihopvikta under sängarna och samlar damm hemma hos folk". Pluspoäng till dig som använder din :)

Pia sa...

Jag älskar fortfarande min spikmatta, men ligger alldeles för sällan på den.
Dock har den blivit använd lite oftare den senaste veckan pga att jag har så ont i nacken och ryggen och behöver slappna av och gå ner i varv. :)

Evas värld sa...

Jag var ju sjukt misstänksam mot hela idén med spikmatta, främst för att det verkade så skumt med alla fruktansvärt dyra annonser i varenda tidning - vem bekostade den kampanjen? undrade jag. Men så köpte jag en och gillade att ligga på den. Tror jag signalerar till mig själv att jag ska koppla av. Det blir som en slags meditation som jag mår bra av - så jag fortsätter...som du Pia!

Carina: Får för mig att det var ett svenskt fenomen, frågade vännen Zac i Indien, han bara skrattade och sa att han väl sett någon fakir använda den men det var allt! Mattfritt hos honom med.

Marie-Thérèse - jag tror verkligen att mattan blir som bakmaskinen, en dammsamlare, om man inte känner att den är välgörande.

Cicci sa...

Köpte min spikmatta för ett och ett halvt år sedan och ligger på den både morgon och kväll. Påkvällen ligger jag tills jag blivit rikitgt avslappnad och på morgonen 10 min innan jag går upp. Det är det bästa köp jag gjort någonsin! :-)

jenny sa...

Jag är också spikmatteanhängare, blir så rastlös annars när jag bara ligger ner och försöker slappna av. Läste en artikel i Hälsa om kvinnan som lanserat den i sverige. Herregud vilken lucka hon verkar ha fyllt! (Och tjänat ganska bra på det, tror jag.)//Jenny

Evas värld sa...

Cicci och Jenny - så känner jag också. När jag ligger på spikmattan kan jag koppla bort en massa tankar som annars fladdrar omkring och bara vara.

Maria Björkman sa...

Jodå, mattan lever!

Jenny sa...

Jag har ingen - lever spikmattefri! Menar du att den funkar så bra för avkoppling? En sportaffär hade rea på de idag. Kanske borde jag ha köpt en... När använder du den, liksom när gör den sig som bäst?

Evas värld sa...

Jenny: När jag känner mig spänd och stressad och inte kan sova. Då ligger jag blickstilla på spikmattan en halvtimme, all stress försvinner, jobbiga tankar också och det är som ett meditera, jag flyter iväg. Och det är märkligt för jag var verkligen misstrogen!

Jenny sa...

Jag tar dig på orden Eva. Spikmatta here we come! :)