https://www.instagram.com/evaswedenmark/

torsdag 22 april 2010

Barnatrons innerliga tro på bibliotekens odödlighet

Hemkommen från Malung och ganska trött men fylld av Parisplaner. Bra dagar i Malung, vårt nya sätt att arbeta med deckarskola inspirerade Annica och mig och kanske några elever. Jag kom att tänka på ett papper som ofta ligger  min kalender, det är några rader om skrivande av Orhan Pamuk: "Jag skriver för att jag med barnatrons innerlighet tror på bibliotkens odödlighet och mina böckers platser på hyllorna . Jag skriver därför att livet och världen och allting är så otroligt vackert och förunderligt."
Biblioteket i Malung på Centralskolan hade en entusiastisk bibliotekarie, massor av böcker, barn strömmade ut och in ur biblioteket med böcker i handen. Så drömmer jag om att det ska vara på varenda skola i Sverige.
En liten flicka i sjuan sade blygt till oss på bruten men tydlig svenska efter vårt besök i hennes klass att nu förstod hon hur hon ska skriva en bok.
Jag är trött. Men glad.

5 kommentarer:

Kimselius sa...

Förstår precis hur du känner dig efter en lyckad föreläsning. Trött men ändå energisk eftersom eleverna ger så mycket tillbaka. Ser ut som om du kommer iväg till Paris, håller tummarna! Kramisar Kim

Evas värld sa...

ja eller hur Kim! Man eldar upp sig själv, blir pigg men utmattad!tack -
håller också mina Paristummar!

Evas blogg sa...

Vilket viktigt jobb ni har gjort, sprida skrivarglädje till ungdomar! Vilken dag åker du?

Anneli sa...

Det låter så härligt.
Jag minns själv hur viktigt det var med biblioteket för mig i min ungdom. Så många olika världar man kunde hitta där. Ovärderligt!

Evas värld sa...

Anneli, biblioteken var min barndoms skattkammare!

Eva: Utmattad blir man av att ge ut så mycket energi, men det känns bra! I morgon bär det av om inget moln kommer i vägen.