https://www.instagram.com/evaswedenmark/

tisdag 13 april 2010

Men nej.... du ska ha lååångt hår!

Min omsorgsfulle frisör Leif naggade försiktigt min kalufs, lite slitna toppar, en lugg som var så lång men nu är lite kortare... han är så bra och lyssnande Leif, som klippt mig i säkert tio år. Ibland byter han salong, då flyttar jag med. Så småningom hoppas jag han flyttar till söder! För något år sedan bloggade jag om långt hår och det var faktiskt några som ansåg att kvinnor litet plus sådär som jag inte skulle ha långt hår. Gud så urbota dumt. Man har väl den frisyr man vill ha och trivs med. Det har i alla fall jag. Efter en katastrofklippning sådär i första ring har jag aldrig klippt mitt långa hår särskilt mycket. Jo förresten, när jag väntade Elin 1978 klippte jag mig axelkort, jag minns att jag var på en presskonferens tjock som bara den, svullen i ansiktet blir jag också när jag väntar barn så det var väl inte min snyggaste dag - men  jag väntade ju som sagt barn! Då trippade en  erkänt elak kvinnlig journalist  fram till mig, granskade mig tyst en stund, sedan log hon och sa: "Men nej! Du ska ha lååångt hår."
Jag förstod precis hur ful hon tyckte att jag var och det var inte så kul.

7 kommentarer:

Maria-Thérèse afiori.com sa...

Är du säker på att hon tyckte du var ful?
Avundsjuka människor tenderar att tala tvärtomspråket.

Klippa är jobbigt. Jag har börjat fatta att frisörer mäter i tum eller decimeter, inte centimeter, för om man säger 2 blir det mycket mycket mer. Och förra gången blev det snett och rättar man till blir det ännu kortare.

Evas värld sa...

Nuförtiden klarar jag mer att se tvärtomspråket, på den tiden var jag lättsårad och du märker att jag inte glömt fast det var länge sen...:)
Klippa är fruktansvärt om man inte hittat en frisör man är trygg med, jag minns avskalade luggar och då ser jag verkligen kul ut, examensklippning kallade en arbetskamrat det!

Pia sa...

Din frisyr är oerhört klädsam på Dig Eva, och jag tror faktiskt att Du är mycket snyggare i den än i kort hår.

Trivs man i sin frisyr och den kompletterar personligheten så brukar man också vara snygg eftersom man känner sig bekväm.

Evas värld sa...

Pia, ja det handlar ju verkligen om att trivas med sig själv och hitta sin egen lilla stil! Men det är lustigt att jag älskar att möblera om hemma men inte någonsin ändrar mitt hår - eller förresten jag gjorde ju en revolutionerande förändring från hellugg till snedlugg!

carina@pocolococreativo sa...

Jag tycker det låter underbart att du har flyttat med din frisör och vill att han ska flytta till söder! Ett av mina största praktiska problem eftersom jag reser så mycket och bott i alla möjliga delar av världen har varit just att hitta frisör att lita på!
Nu har jag en fantastisk kvinna som VET PRECIS.

Granne med potatisodlaren sa...

Elaka små kvinnor med komplex. Skitviktiga. Tyvärr vandrar dom omkring än. Men nu när livet har pågått en tid ser jag dem som du. Inte alls för det mesta.
Jag har varit både trogen och otrogen när det gäller min frisör. Nu har jag återvänt till Mió. Vi har haft ett förhållande till och från sen 1994.
Ibland när Luleå gör reklam i storstan så är det han som finns på bilderna. Blond med massor av röda rosor. Helt galen och helt underbar det är han.

Evas värld sa...

Eva det låter härligt med en blond och galen frisör! Honom får du vara trogen.

Carina - man måste ju känna sig trygg när man överlämnar sig i någons händer :)