https://www.instagram.com/evaswedenmark/

måndag 24 maj 2010

En hamsters bekännelse och omvändelse

Igår när det regnade halkade Ellen och jag in på ett program med Oprah Winfrey om hamstring. Ja, det finns speciella program som visar fasansfulla hem där ingen längre har kraft att slänga någonting, där kläd- och bokhögar och tallrikar med jag vet inte vad blandas om vartannat och växer och i högarna växer jag vet inte vad.... Äckligt och märkligt - men tankeväckande för en person som jag som har svårt att skiljas från saker.
Programmet fick effekt. Ellen och jag gick till samlad attack mot städskåpet och hallen. Vi har tänkt det länge men det har inte blivit av. Jag insåg att jag inte behöver två hyllmeter lästa deckare. Jag läser inte om dem. Så alla åkte ut utom Patricia Highsmith och Dorothy Sayers. Vi bar ner dom i trappuppgången och bad grannarna plocka sommarläsning. Det som blir över skänker vi vidare. Vi frigjorde en vägg där det nu ska hänga en vacker spegel och vi slängde många kan-vara-bra-att-ha-saker i städskåpet. Tack Oprah för den knuffen en regnig söndag.
Nu undrar jag bara vad jag ska göra med de kratrar i väggen, vit gipsskiva, som uppstod när jag tog ner bokhyllan?

6 kommentarer:

Annika sa...

Märkligt, jag sade detsamma till T idag - att vi måste göra en ordentlig rensning av bokhyllan när vi flyttar! Sedan blir det en in, en ut...
Finns nog grejer att köpa i färghandeln när det gäller att laga gipshål. Lite spackel på det, slipa, lite färg och vips är det klart! :)

Hanneles bibliotek sa...

Toppenidé, nu kan ni köpa mer böcker :)

Evas värld sa...

Hannele! Jag vet, så blir det, och ny bokhylla... men först ett tag ska jag testa din idé Annikas: en in, en ut! Om jag kan. Men okej, två in, en ut:)

Jane Morén sa...

Härligt Eva!c Köp en tavla eller ett eller flera vackra fotografier och häng för;-)

Evas värld sa...

Jag kan nog inte flytta härifrån Jane, mina väggar ser ut som håliga ostar och överallt hänger det tavlor för hålen! Kul att du är tillbaka förresten.

Jane Morén sa...

Tack Eva, kul att vara tillbaka:-)