https://www.instagram.com/evaswedenmark/

tisdag 25 maj 2010

När infaller egentligen sommaren?

Jag kom att tänka på denna morgon att jag inte känt några blivande studenter i år. Har inte så många små barn med skolavslutningar heller i min närhet. Det kanske är därför som den rätta sommarkänlan inte infinner sig? Jag tittar i almanackan och inser att det är nästansommar men jag är inte riktigt där. I så många år har jag hängt upp min kalender på skolavslutningar, inser jag, att jag nu blev helt förbluffad när det inte längre är så. Jag undrar hur man då vet när sommaren börjar?
Min ö i havet börjar inte med sommarturlista förrän 20 juni. Är inte det sent? Infaller inte sommarens början i juni månads början? Eller är sommar nuförtiden något som börjar med midsommar? Har sommaren EU-anpassats månntro?

9 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

Eva, visst är det så. Att det är svårt att veta när sommaren är här. Idag känns det som det tar ett tag till i regnet. Men jag hoppas verkligen att det är sommar till den 11 juni. Då vår yngsta tar studenten. Det är vår sista skolavslutning efter 17 år i skolans värld.

Evas värld sa...

Den 11 juni hoppas jag på sol över din student. Det är en märklig känsla att inte längre ha någon i skolsystemet.
Men jag minns att jag var väldigt lättad när dagisperioden var över och därmed hämtningen med andan i halsen!

Sofie B-C sa...

Måtte aldrig sommaren EU anpassas:) Jag tycker precis som du att sommaren börjar runt denna tiden på året -det är ju nu det är som vackrast! Vilken rolig sommar ni har framför er med lille Milton. I en bebis sällskap ser man allting som för första gången, tycker jag. Och sommaren förtjänar att upptäckas igen och igen!

Cecilia N sa...

Enligt SMHI är det när dygnsmedeltemperaturen överstiger +10 grader har jag för mig.

20 juni, då är vi ju i MIDsommarhelgen så det har de fått om bakfoten.

Evas värld sa...

Det kommer att kännas märkligt och underbart med Milton, Sofie. Hans far var precis lika gammal som Milton är nu när vi köpte vårt lantställe på ön.

Ceciclia - ja det där MID krånglar till det. Idag är det så gruvligt kallt i Stockholm. Men okej, då får jag använda min väldigt fina vårkappa från Fifth Avenue Shoe Repair!

Annika sa...

Sommar för mig är när järnnätterna varit, dvs en vecka in i juni! Fast nu, med klimatförändringarna, så blir det nästan aldrig järnnätter längre. Inga skolavslutningar för min del heller men väl högvis med tjoande studentekipage på stan i ett par veckors tid!

Evas värld sa...

Annika, jag måste ha varit i Paris när studentekipagen vrålade som mest för jag såg inte ett enda! Det är med så blandade känslor jag ser dem annars, de verkar ofta inte alls ha roligt och då skriker de än högre - eller är jag en bitter typ som sörjer min ungdom?

Min nya blogg sa...

För mig börjar sommaren på min födelsedag i början av juni ;)

elin sa...

jag tycker sommaren börjar i juni! snart är den här:) Men det borde gå mer båtar.. Fast allt här har ju också blivit fördröjt, verkar inte vara så många som tar semester i juni längre. eller?