https://www.instagram.com/evaswedenmark/

lördag 29 maj 2010

Jag - en väldigt textrovert person

Med hjälp av vännen K. hittade jag ikväll en rolig sida: Urban Dictionary. De hittar nya ord och omdefinierar gamla, jättekul läsning för oss ordvrängare.
Jag hittade ett ord som passar in på mig:
Textrovert: One who will often only say what they really feel over text messages.

Det tyckte jag var roligt. Det är ju inte riktigt sant. Det är inte bara via texmeddelanden, eller via skriven text som jag vågar visa mina känslor. Men det är nog så att hela min familj är bäst på att uttrycka vad vi tänker och känner i skrift. Vi är absolut en textrovert familj.

Det kanske är därför jag gillar att blogga också. En gammal fd kärlek jag träffade var chockad över min öppenhet på bloggen: Sånt som du skriver säger man bara till sina närmaste, sa han.
Ja, vad var det jag sa: Textrovert!

8 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

T-extrovert passar bra. Jag gillar verkligen nya bra ord som detta. Och din blogg.

Matildas fikarum sa...

Vad intressant! Jag är nästan tvärtom vad gäller öppenhet. Att jag nog håller igen mer på känslor i skrift än vad jag gör irl.

Kimselius sa...

Det är förmodligen på grund av din öppenhjärtighet på bloggen som du har så många besökare! Fortsätt så, älskar att läsa din inlägg! Tycker ordet passar bra in på mig också, skriver hellre än jag pratar. Kram Kim

Anneli sa...

Textrovert var ett riktigt bra ord. Jag är nog också ganska textrovert. Huvudsaken är väl att det får komma ut någonstans :)

Evas värld sa...

Tack Eva, detsamma om din fina blogg!

Matilda, du är ju bra på att visa känslor tycker jag som ofta läser din blogg! Gillar dina temperamentsfulla vredesutbrott över sakers tillstånd!

Kim, ja visst, jag får också bättre ordning på mina tankar när jag skriver än när jag pratar!

Anneli - och visst är det härligt när tankarna får komma ut i form av en text!

Matildas fikarum sa...

Men oj, gillar du mitt temperament! Och jag som får så dåligt samvete när jag är en surkart. Då kanske jag vågar fräsa ifrån lite mer, då! ;)

Evas värld sa...

Matilda, klart jag gör! Det sprakar om din blogg. Det gillar jag.

Peter Fowelin sa...

Jag tycker mycket om din öppenhet. Det är därför jag fortsätter att läsa din blogg. Jag har ju Facebook också, men blir ofta trött på alla trivialiteter som mina kompisar skriver där. Det är ok med trivialiteter, men när det bara blir trivialt är det tröttsamt.

Förresten är jag nog själv rätt textrovert också ...

Kram P