https://www.instagram.com/evaswedenmark/

söndag 9 maj 2010

Tankar mitt i natten

Jag borde verkligen sova, i stället sitter jag uppkrupen i sängen med min lilla vita mac i knät. Tankarna snurrar i huvudet. Mitt i natten är ingenting lätt. Det är just nu jag inte ska tänka på flytt, på jobb, på saker som kräver lugn och eftertanke. Men det är just vid den här timmen som tankarna snurrar runt i huvudet och som jag ser problem i stället för möjligheter.
Nu ska jag ta till mig en positiv fundering i stället för att grubbla Jag har läst en rad intervjuer med Sarah Waters denna vecka. Oavsett om hon har lust eller ej så skriver hon 1000 ord om dagen. Jag ska ta efter henne. Är det något som det inte är lönt att vänta på så är det inspiration.  Det vet jag och det är så bra när vi Emmor skriver - då ger vi varandra uppgifter. Jag är så mycket gammal journalist att jag går igång på dead-lines. Nu ska jag ge mig själv beting och deadlines. Så får det bli. Nu har jag fattat ett positivt beslut. Nu vill jag sova.
Goda tankar kom och söv mig, stresstankar - far er kos!

11 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

Fin bild i marginalen. Är den ny? Hoppas att du får sova ut nu är du har tagit så kloka beslut.

Kimselius sa...

Hej Eva, vad fint att du lagt upp bilden från Paris som ditt bloggfoto!

Nattliga tankar är inte roliga, som du skriver: då känns allt extra svårt, det finns ingen man kan ringa och få stöd hos, om man inte som jag har vänner på andra sidan jordklotet som är vakna. Hoppas allt känns bättre för dig när du vaknar! Deadlines är bra, har tre stycken hängande över mig just nu. Bra eller hemskt?! Vet inte, men jag jobbar förunderligt bra i alla fall. Kramisar Kim

Evas värld sa...

Hej Eva! Det är en bild Ellen tog nu i Paris, när vi satt på ett café en förmiddag och skrev.

Mognar är alltid bättre, Eva och Kim. Jag sover dåligt så fort jag är inne en hel dag. Var förkyld igår och bara hemma. Trist är det!

Anonym sa...

appropå dagens positiva tanke att du inte är ensam....jag kände mig väldigt ensam vid ett tillfälle igår när jag stod och väntade på bussen. Trots alla fina människor i mitt liv. Men det är ju bara en tanke utan mening, för vi är ju alla hopplöst ensamma i vårt eget liv, i vår egen kropp men samtidigt hör vi alla ihop.
ellen

Jenny sa...

"Att göra det man måste är att göra det man vill", var det någon som sjöng och jag tycker det stämmer. Hoppas du somnade till slut!
Jag tycker också bilden är fin! Du ser intellektuellt tjusig ut.

Ps. Hälsa Ellen att jag känner precis som henne - ofta!

agnes i Lund sa...

Ingrid har ett väldigt fint inlägg om just dessa vargtimmar (eg. är det väl mer kring 4)http://ingridsboktankar.blogspot.com/2010/04/one-of-those-nights.html

Det är trösterikt att veta att man inte är ensam. . .

Annika sa...

Ack dessa nattliga grubblerier! Men det kan faktiskt komma fram bra saker också. Jag tror att det är på natten som vi processar, att det finns en mening med det... Och du verkar ha kommit fram till ett bra beslut!

Evas värld sa...

Tack Jenny! Har hälsat Ellen. Jag känner mig ensammast i världen när jag inte har mina barn omkring mig. Då gungar det i mig och jag känner mig ibland riktigt ensam.

Agnes. Du har rätt. Det är faktiskt en tröst att veta att man inte är ensam om det man upplever. En mac är också ett sällskap, en kontaktlänk ut i världen en enslig timma i natten.

Annika det är mest när man ångestältar det är så hemskt för ur det ältandet kommer mest bara oro. Men du har rätt, ibland kan det finnas ett tankefrö som slår rot.

KaosJenny sa...

Vid vargtimmar är en mac eller en god bok bästa sällskapet. Vargtankar är sällan konstruktiva Kram

Anonym sa...

In the deepest hour of the night, confess to yourself that you would die if you were forbidden to write. And look deep into your heart where it spreads its roots, the answer, and ask yourself, must I write?

—Rainer Maria Rilke

Evas värld sa...

En varm spinnande mac är min bästa vän då, Jenny!

Och visst, svaret på frågan, anonym, är: Jag måste.