https://www.instagram.com/evaswedenmark/

lördag 8 maj 2010

Vad samlar ni på för konstiga saker?

"Men mamma!" säger Ellen och tar upp den trettiofemte anteckningsboken i mitt arbetsrum. Ja det är sant, jag samlar maniskt på anteckningsböcker, de finaste vågar jag knappt skriva i. Det måste vara en speciell tanke för en så fin bok och hur ofta får man så speciella tankar? Vissa böcker är påbörjade med något som tycktes vara en genial tanke, andra är tomma, väntande. Dessutom har jag massor av lådor, kartonger, konstiga små boxar som jag inte vet vad de ska användas till. De föreföll så praktiska när jag köpte dem.
"Kanske bättre att slänga lite saker än att köpa lådor för att stoppa en del ... hm... onödiga saker i", mumlar dottern.
Nu har jag köpförbud på anteckningsböcker och konstiga lådor.
Vad samlar ni på?

11 kommentarer:

Anneli sa...

Jag har svårt att slänga barnens gulliga bebiskläder. Det finns så många härliga minnen i dem.

*P* sa...

Jag ler med hela kroppen när jag läser ditt inlägg. Kan det bero på att jag är likadan? *nickar*
Jag köper anteckningsböcker, stora och små, men jag skriver sällan i dem. Märligt! För ett par år sedan fick jag för mig att det skulle vara olinjerade sidor. Ingen ska bestämma hur jag ska skriva! Knasigt...
Pennor och vykort tycker jag också om. =0)

Granne med potatisodlaren sa...

Olika sorters akvarellpapper och vackra anteckningsböcker. Färger från världens alla hörn och rispapper att skissa på. Garn i tre stora lådor och tyg att trycka på. Hela arbetsrummet är fullt. Arbeta får jag göra i köket.

Evas värld sa...

Anneli! Mitt barnbarn har nu kläder och filtar som hans pappa hade som liten, bra att spara!

P, pennor, javisst, underbart. Så vi har pennor att skriva med och böcker att skriva i :)

Eva, jag har just bestämt att min bästa arbetsplats är vid köksbordet. Där är det tomt och avplockat. Dessutom är det samma bord som min pappa skrev sina kåsterier vid!

Jenny sa...

Så lustigt Eva, jag har också en massa påbörjade, men sällan avslutade, vackra anteckningsböcker. Jag tror, men är inte helt säker, att du påverkade mig till samlandet, eftersom vi titt-som-tätt köpte nya fina skrivböcker när vi arbetade ihop. Det var ju liksom lite lyxigt med en ny anteckningsbok med ett vackert omslag att samla sina tankar i!

Evas värld sa...

Jenny så kul! Visst var det roligt när vi köpte fina saker till redaktionen i stället för det kontorstråkiga. Jag tror man behöver vackra anteckningsböcker i sitt liv!

Anonym sa...

Ja anteckningsböckerna är ok mamma...men konstiga pryttlar som du aldrig använder eller tittar på. De kan man väl lika gärna slänga som att stoppa ner i en konstig dammig låda????
Jag tycker verkligen bara att det är väldigt komiskt men du gör som du vill knäppis!!!!
ellen-bellen

kajsastina sa...

Här kommer en ny följare, tyckte det var så träffande när du beskrev dina anteckningsböcker. Jag gör likadant faktiskt. Igår, ldå jag tog en paus i mitt Feng Shui-röjande i svorummet (där ett litet hörn också är arbetshörna med dator och ett pyttelitet skrivbord. Jag bestämnde mig för att inga synliga papper skulle finnas. Aneckningsböcker skulle läggas på hög och böcker ställas in i bokhylla. De böcker jag läser är oftast flera på nattduksbordet, 3-4 st, så att jag kan välja efter humör.
Eftersom du skriver om nya spännande böcker bestämde jag mig att läsa din blogg och få tips.
Dessutom är jag en Parisälskare, så trevligt att läsa om dina ställen och upplevelser därifrån. Jag har "halvfranska" barnbarn, men de bor i Stockholm.
Trevlig söndag och måndag också för den delen!
/Ulla

Evas blogg sa...

Anteckningsböcker även här :) Och pennor Lådor att lägga småprylar i. Fina papper.

Pia sa...

Eva, vad jag känner igen mig! :) Anteckningsböcker och pennor är en svaghet, likaså fina lådor som man kan spara saker i, kan vara en vacker skokartong som jag inte kan slänga... och för all del alla skor som jag sparat på sedan slutet av 70-talet!!

För att inte glömma alla tyger och garner som jag inte kan göra mig av med.. man vet aldrig när det ramlar över mig ett projekt av just DET tyget eller DE garnerna, då är det bäst att de finns kvar!;)
Oj oj oj, det blev visst lite!

Evas värld sa...

Bellen! Ibland har man ett sentimentalt minne som hänger ihop med en konstig dammig liten pryl....

Pia, garner har jag också svårt att skiljas ifrån, och sjalar....

Hej Ulla! Vad trevligt att du vill titta in hos mig. Jag försöker också att tänka i feng shui-banor men inte är det lätt!
Många böcker på nattygsbordet är viktigt för mig - jag vill gärna ha flera på gång samtidigt, växla efter humör.
Hoppas du har chans förresten att uppleva Paris då och då med dina halvfranska barnbarn! Jag önskar dig en trevlig vecka och låt oss hoppas att värmen äntligen kommer!