https://www.instagram.com/evaswedenmark/

måndag 14 juni 2010

1-1. Aha, till vem då?

Jag är smärtsamt ointresserad av fotboll, VM eller ej.
– Hur gick det i matchen? frågade jag sonen igår.
– 1-1, svarade han.
– Aha, sa jag. Till vem då?
Antar av sonens suck att jag är ett hopplöst fall. Just nu ser dotter E på Italien som sparkar, hon får gäster till helgen, italienske pojkvännen med familj så hon håller koll.
Jag var värdelös som fotbollsförälder också. Det var bara inte kul att stå där på matcherna så det blev inte så mycket spelat i vår familj. Mannen var inte bätttre än jag för övrigt.
Däremot ägnade vi all tid vi hade på kvällar och helger åt teater. Enskedespelet. Alla barnen var med och det var vår familjeaktivitet. Det vi gjorde tillsammans och faktiskt brann för.
På bilden spelar Ellen med bravur präst i föreställningen Lilla Dorritt i Margaretaparken. Matilda Cervin och Erik Johansson heter brudparet.

9 kommentarer:

Maria-Thérèse afiori.com sa...

haha :D Till vem då?
Det där är värre än jag. ;) Alltid tyckt de kunde få varsin boll. Mindre spring, mindre tjafs om alla har varsin.

Freedomtravel sa...

Jag brukar vara ganska stolt om jag fattar vilken sport det pratas om....;)
Jaså, är det VM nu??? VM i..??? Ja, jag vet, det är fotboll nu! I Sydafrika! Shit vad duktig jag är!
:)

Anneli sa...

Inte blir det bättre av att Sverige inte ens är med :)

frunatmaken sa...

Knattefotboll var kul när barnen spelade. I alla fall innan det var så noga vem som vann.

Peter Fowelin sa...

Ha, ha, den inledningen var rolig. Men suckarna man får av sina barn är förstås inte alltid så kul. Speciellt inte när de är välförtjänade ...

Granne med potatisodlaren sa...

Ni gjorde rätt. Gjorde något med barnen som passade alla. Det är väl bättre än att stå vis sidan om och titta på en boll som alla springer efter.

Kim M. Kimselius sa...

Så fin bild! Ibland är fotbolls-VM kul, när Sverige är med och när det går bra. Men det är några år sedan dess... Nu är fotbolls-VM inte kul! Kram Kim

Var dag bär guldkorn sa...

Jag ääälskar faktiskt att vara fotbollsmamma och stå där vid sidan om ... även om jag nu i vår när träningarna ökat i längd till 1,5 timme och till två gånger i veckan (förutom matcherna) roar mig med att smita ifrån och kuta en härlig runda på 45 minuter. Då kan jag sedan stå där o stretcha och kolla in när de spelar träningsmatch sista halvtimmen och prata med de andra föräldrarna. Trevligt, kul och avkopplande. Men fotboll på teve ... Aldrig! När det finns så mycket annat kul att göra; som att stå och drömma vid ett Maraton-lopp ...
Var och en blir "salig" på sin sport kan tänka. En annan i min familj blir det till exempel av Formel 1.
Hm, det fixar inte jag, men sportbilar är jag svag för. Nån gång ... En Lamborghini eller Jaguar. Det skulle jag inte ha nåt emot ;-)

Evas värld sa...

Man kanske ska ha växt upp med fotboll för att gilla det? Det har inte jag, inte har jag nånsin sparkat heller så fotbollsregler är obegripliga.
Det är sant som flera av er säger att det ändå är roligare när Sverige är med.

Jag tror det är viktigt att göra saker med sina barn som man själv också tycker är kul, de känner av annars att det är mera plikt.

Sen kan de ju växa upp och bli glödande fotbollsentusiaster trots - eller tack vare? - sina föräldrars ointresse för sporten som min son :)