https://www.instagram.com/evaswedenmark/

söndag 13 juni 2010

Visst blir jag ibland både sentimental och nostalgisk

I morgon äter vi frukost på nyskruvad veranda. Energisk familj och vännerna Peter och Annica har skruvat klart det mesta. Inköp av lite mer virke återstår, sen så! Så i morgon: Sol, skin gärna över min ö, när vi sitter där med morgonkaffet och njuter av livet.
Jag sitter vid min nya skrivplats och tittar ut över grönskan. Det är fortfarande ljust och allt är så frodigt. Vresrosen börjar blomma och min rhododendron också,  så det lyser knallrosa fläckar i det gröna.
Jag känner mig lätt till sinnes, omgiven av fin familj. Det är lycka.
Visst saknar jag någon att älska, jag också, jag ser mina barns relationer och det är härligt men jag tillåter mig sällan att tänka på kärlek för egen del. Jag blir lite sentimental en del kvällar på landet och tänker på mannen som kom med sin båt över havet, under några somrar. Hans lilla båt tuffade hit och jag längtade efter honom.  Ivriga steg på verandan, en lätt knackning.
Men nu är det inte så. I stället är jag omgiven av mina kära barn och deras familjer och det är något underbart i sig. Ska livet ge mig mer kärlek så kommer den, det är jag säker på.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Visst är det så Eva - självklart kommer kärleken när du minst anar, livet är så vist.
Jag har så många olika tankar om kärleken, som t ex också kan vara grym, men nu är natten långt framskriden igen. Förstår inte - tiden räcker aldrig till, som du också skrev tidigare.
En dikt av Katarina Torfason, Kavallavän,
MÖT
LJUSET, VÅREN
LIVET DET KORTA
KAN FÅGLARNA
KAN DU
Gonattkram från Kerstin

Evas värld sa...

Min kloka vän Kerstin som är vaken på natten och tänker så många fina tankar. Tack för dikten som jag tar emot mitt i fågelsången på ön. (Där jag hade besök av ett gäng underbara barn igår ska du veta!) Visst kan vi, Kerstin!
Kram!

Granne med potatisodlaren sa...

Vilken fin dikt den säger mycket. Kärleken den finns på många olika vis.

Sofie B-C sa...

Ja, vilken underbar dikt. Kan fåglarna så kan du, visst kommer kärleken, Eva! Önskar dig allt gott -er familjesommar låter underbar!

Kim M. Kimselius sa...

Kärleken kommer när man minst anar. Kram Kim

*P* sa...

"Ska livet ge mer mig mer kärlek, så kommer den" Vilka härliga ord! De tar jag till mig! <3

KaosJenny sa...

Plötsligt händer det ;-)Kram

Var dag bär guldkorn sa...

Kärleken som knackar på
Just så ... vackert
med förväntan och knockout
kommer en dag åter
som flera skriver här
Var viss Eva!
Fast det är klart ...
"Den som väntar på något gott
väntar alltid fööör länge"
Men må nu ljusa sommarnätter, familj och grönska göra ditt väntrum i hjärtat ljust och trevligt, glatt och fullt av skratt så mycket det bara går.

Evas värld sa...

Eva Granne, kärlek finns verkligen på olika vis i olika skeden i livet.

Sofie, kärleksfylld familjesommar - det är en njutning!

P - om jag nu är i sommaren, i en slags kärleksbubbla, så tar jag vara på den lyckan, och kanske är man då också mera öppen för all slags kärlek?

Kim och Jenny: Eller hur! Man får se på världen och livet med förhoppningsfulla ögon!

En knockout Guldkorn - och händer det inte i verkligheten så får jag väl skriva om det! Då är det ibland nästan "på riktigt"