https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 18 juni 2010

Det är sommar!

Det är sommar:
när min lupinbacke blommar
när den gigantiska rhododendronbusken är full med rosa blommor
när myggbeten kliar på mina ben
när jag vaknar och inte har en aning om vilken dag det där, eller vilket datum heller för den delen - och inte bryr mig om det.
Det är sommar när jag hissar min flagga för sommaren, det ska jag göra idag!

Vad är sommar för dig

8 kommentarer:

Evas blogg sa...

Här regnar det så in i bängen, hela natten har det öst ner och fortsätter även nu. Sommar = morgonkaffe på altanen, hösnuva, cykla den gamla grusvägen fram till brevlådan för att hämta morgontidningen, långa middagar med familj och vänner, jord under naglarna.

Jane Morén sa...

Skärgård, utedass, picnic i parker, Parkteatern i Vitan, dammiga grusvägar, sol som går ner i hav, jordgubbar, sill och potatis, gräddfil med gräslök, saft och bullar, vita linnen och blusar, aolskyddstiftet så näsan inte blir bränd, gummistövlar, sommarregn, fotspårsblöta bryggor, heta bryggor.

Anneli sa...

Vilken vacker bild.
För mig är sommar att vara tillsammans med nära och kära. Helst sker det i sol och värme och nära havet, om jag får välja :)

Var dag bär guldkorn sa...

Ljusa kvällar, koltrastens sång, hav bad och hav och tunna sommarklänningar som knappast känns på kroppen, spring i benen och frodigt gräs mellan tårna och så grönskans dofter tillsammans med solvarm hud.

Pia sa...

En picknick-korg vid havet, solstolen med en bra bok eller ett korsord och att gå barfota i sanden eller på en solvarm gräsmatta. :)

Annika sa...

Vilken fantastisk rhododendron! Har du själv planterat den eller fanns den redan där när ni flyttade in? Skulle gärna vilja ha en jag med men Roslagsjorden är ju som den är - hopplös! :)
Sommar för mig är soliga morgnar och ljumma vindar, brickfrukost utomhus och en lång morgonpromenad ikväll endast shorts och linne. Det är att ta sig ett dopp och upptäcka att det faktiskt går att stanna kvar i vattnet utan att få kramp. Det är smattrande regnskurar och övergående åskknallar. Det är rosblomning.

Jenny sa...

Så vackert det ser ut Eva!
För mig är sommar många olika saker. Eftersom jag fortfarande är relativt "ny" i mitt hus har jag inte skapat några traditioner här ännu. Men en sak som jag nu går och väntar på, och som jag minns kändes sommar förra året, var när den stora klätterrosen som växer längs med altanväggen slog ut i full blom. Det kändes så otroligt lyxigt att sitta omfamnade av hundratals (jo, faktiskt!) små röda rosor och dricka mitt morgonte.
Annars är väl turerna med skärgårdsbåten rätt så mycket sommarkänsla, eller hur? :)

Evas värld sa...

Vilka fina sommarkommentarer! Tänk vad sommaren betyder nycket för oss - och hur härdar vi ut med att den är så kort! För kort.

Hoppas solen kommer till Frös- och Rödön snart, Eva!

Annika, den vackra busken är inte min förtjänst, den har bara alltid funnits där. Nu tar jag rotskott av den och planterar ut på tomten.

Jenny, just nu sitter jag på morgonbåten, det är nog maximal sommarkänsla!