https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 18 juni 2010

Läsväder på ön medan åskan gick och syrenerna blommade

Det regnar och åskar över ön idag. Läsväder med andra ord. Kort läsrapport: ML läser Sofi Oksanens Utrensning, en av mina favoritböcker i år. Emil läser Denise Mina. Jag vet att många lovordar henne men jag har inte fastnat i hennes böcker. Idag fanns dock hela Garnet Hill-trilogin i vårt bryggbibliotek (där vi ställer böcker vi läst ut och sedan sprider till andra öbor). Han bläddrade först förstrött men fastnade snabbt. Själv blev jag totalt uttråkad av Himlen i Bay City av Cathrine Mavriakis. Någon som läst den? Den började lite intressant - men början ledde mig ingenstans och jag somnade medan åskan gick och boken föll ur min hand.

5 kommentarer:

Annika sa...

Har inte läst någontng av Sofi Oksanen ännu. Däremot läste jag om henne, att hennes bokförlag inte längre vill arbeta tillsammans med henne.
Om inte du gillade Himlen i Bay City är det nog ingen mening med att jag försöker...
Fick du tillbaka Herta Müller i gott skick förresten?

Granne med potatisodlaren sa...

Vilken tur att du läser Himlen i Bay city så slipper jag bli uttråkad. Tack.
Denise Mina är strävhårig. Inte insmickrande. Det är nog det som jag gillar med henne. För så många böcker från Storbritannien glömmer bort att inte alla susar mellan våningar i London och herrgårdar i grevskapen...

Kim M. Kimselius sa...

Ibland är det skönt med regn på sommaren, eftersom det ger chans till avkoppling och att ta itu med alla böcker som ligger för läsning. Ha det så skönt! Kram Kim

Evas värld sa...

Annika, Herta anlände i gott skick, men hon får vänta tills hösten!

Denise Mina ska jag ta itu med, strävhårig, säger du, barsk säger Emil, låter bra! Ikväll ska vi se Kenneth Branagh som Wallander, hittade den på bryggan också.

Regn är lika med nybakad sockerkaka och bra böcker så du har rätt Kim, det är helt okej!

*P* sa...

Åh, vad jag blir avundsjuk på ö-livet!
Jag blir hjärtevarm när jag läser om hur ni har det nu. Underbart!

Just idag fick jag tipset om "Utrensning". =0)