https://www.instagram.com/evaswedenmark/

torsdag 17 juni 2010

Jag är fast i denna last

Vännen Kim berättar att det är Islands nationaldag idag. Det hade jag ingen aning om. Men min bror John har infört mig i något isländskt som blivit till en last. Han kan isländska och översätter fantastiska böcker från isländska till svenska.
Med denna nya last som John invigt mig i har jag firat Island idag.
Vet ni vad det är? Jo godis från Island, fantastiska skapelser med lakrits och choklad, ibland lite kokos, alla möjliga former och sorter och sååå vansinnigt gott.
Godiset från Island har bara funnits att köpa i en liten hemlig tobaksaffär på söder. Men igår när jag var i Vaxholm fick jag veta att det finns en affär där som nu tagit hem godis från Island. Jag fick inte köpa igår, de skulle väga med mera. Men nästa gång jag kommer till Vaxholm ... Och jag hade tursamt nog ett litet lager hemma på ön.
Jag säger bara: Testa!!! Ni kommer att bli fast i denna last precis som jag.
Vad har du förresten för absolut favoritgodis?

12 kommentarer:

Hanneles bok-paradis sa...

Maken tog med sej från Islands flygplats några hemska torkade små fiskar..

Maria-Thérèse afiori.com sa...

Choklaaaaaaad!
Särskilt handgjorda praliner från Harrods. Violcreme inuti, kanderad viol ovanpå.

Såg choklad med salmiaksmak idag och övervägde men tänkte... njae?

Evas värld sa...

Våga testa! Du hade otur Hannele! Det godis jag smakat är härliga blandningar av kola, laktits, choklad...
Maria-Thérèse... jag säger bara Chokladfabrikens chokladöverdragna lakritskola med havssalt. Gillar alla kombinationer av choklad och lakrits - och havssalt

Cecilia N sa...

Saltlakrits!
Och mörk choklad.

Kombinationen i den chokladkaka som jag anar att Maria-Thérèse tvekade inför är faktiskt riktigt angenäm. Bra balans. Jag vann en på tipspromenad.

Kim M. Kimselius sa...

Håller med dig Eva, godis från Island är jättegott. Älskar Lavachokladen. Har du prövat den? Varför hemlig tobaksaffär, är du rädd att vi ska gå dit och köpa upp allt ditt isländska godis? Nu blev jag väldigt nyfiken på var den ligger! Kram Kim

Granne med potatisodlaren sa...

Jag trodde först att du skulle lovprisa torrfisk. Det fick vi från en isländsk kollega när hon återvände till Norrbotten.
Ditt godis låter som en dröm. Både choklad, salt lakrits och handgjort. Ganska nära vad jag köper när jag inte kan stå emot. Den absoluta favoriten är italiensk citronnougat med lite havssalt. Fanns förr på Finlandsbåtarna.

Evas värld sa...

Bra pris, Cecilia!

Eva Granne nu ska jag leta italiensk citronnougat....

Kim :) nej så ogin är jag inte! Med hemlig menar jag mer oansenlig. Ligger precis bakom 53:ans hållplats efter Tjärhovsplan, innan ICA. Finns en liten handtextad skylt: "isländskt godis" utanför.
Du får frossa på din lanseringsresa till Island i höst!

Evas blogg sa...

Och gissa vad jag ska köpa när jag är på Island?! Mängder ska jag köpa. F ö gillar jag den där chokladen med havssalt och handgjorda chokladpraliner i alla dess smaker.

Pia sa...

Saltlakrits!! Och choklad!!

Det isländska godiset låter som något som jag skulle gilla. Har annars alltid tyckt att den finska salmiaken och chokladen varit outstanding och nu när Fazer kommit med en chokladkaka innehållande salmiak är jag lycklig! :)

Kim M. Kimselius sa...

Det gäller att motionera mycket i sommar för att jag ska kunna frossa när jag kommer till Island... Puh! Vad häftigt att en liten oansenlig affär har isländsk godis! Vilken är din favorit? Kram Kim

Evas värld sa...

Nu är det nästan plågsamt att blogga :) jag är på min ö, det finns ingen affär och igen kiosk, det är tomt i godisförrådet. Hjälp! Tur att ML har bakat! Bombúr är min favorit just nu Kim - jag anar att du kommer att frossa!
Eva, vilken suverän aledning att åka til Island!
Pia: Vil ha Fazerchokladkakan!

Kim M. Kimselius sa...

Ska testa Bombur nästa gång. Ska bli SÅ ROLIGT att få åka tillbaka till Island. Nu vet jag vad landet har att erbjuda och tror att det kommer att bli ännu roligare än i höstas. Det kan vara rätt bra när man har långt till affären, fast ibland kan det vara rent olidligt! Hoppas du står ut. Kram Kim