https://www.instagram.com/evaswedenmark/

lördag 26 juni 2010

Vi har festat först gjort plikter sedan!

Midsommardag med regn. Men okej, vi hade världens soligaste dag igår, en ljuvlig midsommarafton med dans runt stången, Ellen och jag kastade oss med liv och lust  in i Små grodorna. Vi åt sillunch, packade kaffekorg, grillade.... Så fint!
Midsommardagen med regn gav inspiration till plikter. Så i morse utrustade vi oss med handskar, värsta kläderna, gummistövlar och gav oss i kast med dasset, jag, Elin och Ellen. Vi har ett ekologiskt dass med två hål som vi skiftar varje år i juni. Men behållaren från förra året måste lyftas ut, dasset skuras, nya behållaren in... ja ni förstår.
Det är årets tappraste insats på vårt land... Nu har vi gjort den. Tappert!

10 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

Det är ett stordåd. Grattis.
Vilken fin bild på Milton. Den utstrålar midsommar och livsglädje.
Och vilka frestande tårtor.

Evas värld sa...

Eva, nu har vi ätit, bakat, syndat - kanske dags för en härlig vardagsrutin på landet nu!

Monika Häägg sa...

Så duktiga ni har varit. Det är verkligen en syssla som man gärna skjuter framför sig.

Kim M. Kimselius sa...

Vet hur det är med dass, har ett i sommarstugan. Jag drar mig i det längsta, men till slut måste det göras! Tråkigt att ni hade regn. Här i Blekinge har varit en lika ljuvlig dag som på midsommarafton, ja hela helgen har varit underbar. Men ibland är det skönt med regniga dagar, för då får man gjort annat som behövs göras, som att rengöra sitt dass. Kram Kim

KaosJenny sa...

Skönt att stordådet är uträttat och att ni började med festandet, helt rätt ordning, annars kanske man inte hinner ha roligt för alla plikter ;-)
Vet inte om ni har det redan men vårt dass har blivit avsevärt trevligare sen vi skaffade separett... Busenkelt och lättare att hantera när stordåden ska göras :-) Kram

Evas värld sa...

Idag sken solen igen, dasset var nytömt och städat! Vi har ingen separett, Jenny, bara ett gammeldags ekologiskt tvåhålsdass där man byter hål varje år! Känns härligt gammeldags och fungerar bra - men tömningen är ju inte helt lättsam. Fast skönt när det är gjort.
Hoppas att er midsommar varit lika rolig och samtidigt fridsam som min!

Var dag bär guldkorn sa...

Åh så fina bilder på Milton (både nu o tidigare, och även på sjuåriga födelsedagsbarnet som fick en sådan toppenpresent). Och nybakat gott!
Och nyskurade dass därtill ... Just så är livet.
Tror att sånt där dasskurande, såna saker som man tycker är jobbiga, pestiga, på nåt vis ändå gör att det där andra underbara blir lite än ljuvligare. Om inte annat känslan att nu dröjer det ett helt år till nästa gång dasset ska skuras.

Jenny sa...

Stordåd var just ordet! Och imponerande! Härligt med en sockersöt belöning bestående av ett bord fyllt med kakor och tårtor.

Evas värld sa...

Jenny, det är verkligen viktigt att belöna sig själv! I morgon tr förresten tjejerna morgonbåten in.

Guldkorn, du har så rätt, jag älskar att slita och jobba med litet pestiga saker och känna mig riktigt duktig. Idag gick Ellen och jag loss på en skämmig skräphög vi hade mitt framför verandan. Vi blev duktigt myggbitna men hoppadei i sjön som belöning!
Javisst är dom fina. Milton och Edvin!

Anonym sa...

Ja, sannsynligvis sa det er