https://www.instagram.com/evaswedenmark/

torsdag 5 augusti 2010

Eldar och is ska jag läsa på den nystädade verandan i solskenet

Jag tror faktiskt att hela jag är solcellsstyrd, utan sol försvinner jag som temlorna i Ture Sventons kylskåp om någon minns? Sol - och vips blir jag glad och levande och full av kraft.
Vi satt i varsin stol på bryggan och såg ut över det stilla havet i solen, E och jag, i morse och friden och glädjen sänkte sig över oss.
Nu har jag sopat och städat verandan, dragit fram solstolen med ett litet bord intill för kaffekoppen. Jag tänker läsa Birgitta Stenbergs nya Eldar och is. Vi lyssnade på reprisen av hennes Sommar, E och jag, igår medan mörkret föll. Lite spretigt kanske och inte så som jag tänkt mig riktigt, men absolut intressant. Mörkret var svart som sammet, vi tände ljus och kröp ihop i soffan med en bananchokladsockerkaka.

8 kommentarer:

carina@pocolococreativo sa...

Det låter underbart Eva och det är precis så som du ska ha det!
Åh vad jag skulle vilja att du kom hit till solen, jag kunde lämna dig vid havet ena dagen, köra dig upp till bergen nästa dag där det finns stugor med terasser som har utsikter över hela världen! Du kunde ta med dig ditt mosaikbord, och jag kunde laga det under tiden som du bara finns i solen! Ta med E också!

Evas värld sa...

Carina du är för fin... E och jag skulle älska att komma till dig i solen. Men nu åker E till Sydney snart och kanske kommer du till Stockholm snarare än jag hinner till din ö?

Granne med potatisodlaren sa...

Jag känner igen mig Eva, sol och livet kommer igång. Idag försvann molnen efter åtta och sedan dess har allt gått lekande lätt.
Jag gillade Birgitta Stenbergs sommar. Mycket därför att hennes röst är så fängslande.

carina@pocolococreativo sa...

Ja men det gör ingenting, då tar jag med mig dig hit på semester sen istället när Stockholm är grått och kallt och vi behöver solsting och utsikter!

Kim M. Kimselius sa...

Då är du som jag Eva. Jag brukar säga att jag går på solenergi. Inte gör det mig något om det är +32, då jobbar jag som bäst! Men när vinden viner runt knuten, regnet piskar mot rutan och mörkret sänker sig, då vill jag bara gå i idé. Likadant med dig? kram Kim

Jenny sa...

Vilken härlig lyxtillvaro Eva! Och jag är som du - utan sol är mitt vanliga jag ett minne blott.

Annika sa...

Vilken idyllisk bild Eva! Här har ni ytterligare en soldyrkare men jag älskar även regniga dagar som inte ställer så mycket krav att det ska göras någonting hela tiden och naturen får dricka sig otörstig. Då är det legitimt att bara kura ihop sig och läsa. Men en dag i veckan räcker - sedan vill jag ha tillbaka solen!

Evas värld sa...

Det var sådan fröjd när solen kom tillbaka. Jag fick lust att ta itu med allt igen - ja Annika och Jenny: Vi är solflickor!