https://www.instagram.com/evaswedenmark/

lördag 30 oktober 2010

Bilder på film och på museum

Äntligen kom jag idag iväg till det nya fina Fotografiska museet. Men kanske var jag för trött för jag kunde inte ta till mig bilderna. Däremot var lokalerna i den gamla vackra byggnaden helt fantastiska. Får väl återvända med mera öppet sinne än idag. Och kanske följa bloggvännen Annikas uppmaning att ansluta mig till en kunnig visning för att förstå mer?
Vi såg inatt den fantastiska filmen Robin Hood av Ridley Scott  med Russell Crowe (bilden) och Kate Blanchett som båda spelar så intensivt bra. "Ingen Robin Hood", sa jag, men tjejerna envisades och sa att en sån här Robin har du aldrig sett. Det hade jag inte heller, jag blev fullständigt betagen. Men det blev sent och sedan snurrade många tankar runt i mitt huvud och hindrade sömnen. Kanske därför bilderna på museet bara blev yta just idag.
Lustigt förresten att man måste betala inträde på museet för att få besöka cafét - man kanske bara vill slinka förbi shopen och ta en fika men inte vill jag i alla fall betala 95 kronor i inträde  för det?

1 kommentar:

Annika sa...

Absolut Eva, en guide gör hela skillnaden. Jag behöver ledsagas, det är som att filmen plötsligt får ljud...