https://www.instagram.com/evaswedenmark/

söndag 31 oktober 2010

Galen bostadspolitik gör döttrarna till mambo

Vi tittar på lägenheter åt dotter E, dom är små små och dyra dyra.... Utanför dörren vid visningen står massor med skor, i den stajlade lägenheten tassar vi förhoppningsfulla omkring i strumplästen, dagen efter visning börjar en galen budning. Jag vill inte ha den här bostadspolitiken!
Om dotter E inte hittar lägenhet flyttar hon in ett tag hos mig. Det gillar jag. Två döttrar i lägenheten:)

11 kommentarer:

Fyrabarnsmor sa...

vi har väl den bostadspolitik vi förtjänar, alla är giriga och väldigt kortsynta.

Annika sa...

Innerstadspriserna är galna men ni kanske letar en bit utanför också? Finns mycket fint där.

Granne med potatisodlaren sa...

Förtjänar...kanske alla som bor i Stockholm är giriga, kortsynta och uppfyllda av sig själva?
Som jag minns det är det politikerna som inte har velat att det byggs för att...Ja, varför har det inte byggts sedan 1970-talet så att de som behöver bo där jobben finns kan flytta dit?
Martin ringer från en visning i Fredhäll igen. Nu har nästa lilla tvåa ökat från 1,5 till 2,3 miljoner kronor på fyra dagar.
Lägenheter som före 1991 var vanliga hyresrätter. De var byggda med statliga byggbidrag och nu är det privatpersoner som gör sig en hacka. Vem ville att det skulle bli så här?

Evas värld sa...

Fyrabarnsmor, nog har vi politiker som är kortsynta och som är långt borta från målet en solidarisk bostadspolitik, men det var inte den bostadspolitik jag och mina vänner röstade för, vi vill något helt annat och jag tycker vi förtjänar bra billiga bostäder - jag tycker vi förtjänar många billiga hyresrätter åt unga männiksor.

Annika, här letas frenetiskt på många ställen!

Eva Granne, jag ställer mig samma fråga som du: varför säljs det vi gemensamt betalat ut i en girig bostadspolitik som gynnar de som redan har? Varför byggs hyresrätter med svindlande höga hyror, för vem?

Jane Morén sa...

Utförsäljningen av hyresrätterna är en dolk i alla solidariska hjärtan. Vi är otroligt många som aldrig tjänat en spänn på denna giriga politik och som hela tiden protesterat och röstat för något annat. Jag ställde mina barn tidigt i SKB-kön, jag hoppas den kan ge dem bostad sedan, annars får jag byta min lägenhet mot två. Själv vill jag flytta till storslagen natur när jag blir äldre. Hoppas det ordnar sig snart med lägenheter till dem Eva, under tiden har ni det ju fint tillsammans som tur är!

carina@pocolococreativo sa...

Kan du bli bloggbo också? Tills jag hittar någonstans att bo i Stockholm?

Evas blogg sa...

Det är illa att unga människor inte ska ha råd med en lägenhet. De upptrissade priserna är vansinniga. Och du verkar få trångt i din lägenhet framöver :)

Evas värld sa...

Ett stort hus borde man ha med plats för mambos,bloggbos, särbos och alla andra man tycker om, Carina :)

Eva, det blir trångt, men du vet det är också mysigt, man får låna dem ett tag till :)

carina@pocolococreativo sa...

Eva, vi öppnar ett kollektiv med lägenheter och gemensamma utrymmen, skrivhörnor och biosalong samt vinbar, en bokhandel där man får handla gratis samt en oändlig trädgård vid ett hav.
De enda stadgarna vi ska ha är vi måste tycka om dom som får bo där och att de betalar hyra i tid, inget trams som de verkliga kollektiven håller på med, åldersbegränsningar, inga barn under 18, för dyra osv.
Kollektivet Livslust.

Evas värld sa...

Visst vore det underbart Carina! Jag skulle älska att bo i ett kollektivhus med familj och vänner omkring mig - Kollektivet Livslust, det låter fint.

carina@pocolococreativo sa...

Det som skrämmer mig med kollektivhusen som finns är läget, det är att det finns för mycket regler ( inte reglerna själva men de ger mig kalla kårar ): åldersgränser, inga barn, ej djur, ickerökare, ickehit och ickedit. Det spelar ingen roll om jag t.ex inte röker, det är urvalet som jag inte förstår. Även könsfördelningen, de flesta är kvinnor och typ 2 män på 100. Åldern, jag läste om ett kollektiv där i princip alla är 60-65 och kvinnor. NU vill de ha in unga till de outhyrda lägenheterna som kostar typ 9000 för en 2:a. MEN de får inte ha barn under 18 år! Vad händer där om 10-15 år? Matlagen man har, vad händer när hälften inte kan längre?
Nej, kollektivet livslust ska inte begränsa, det ska berika!