https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 22 oktober 2010

Förnuft och magkänsla sa: Nej

Det finns verkligen beslut som måste landa i en själv och som man måste ta med hjälp av förnuft och magkänsla. Jag ville så gärna åka till Ghana på en resa jag blev inbjuden till förra veckan. Nytt land, spännande innehåll, avresa om en vecka. Samtidigt så ska jag ju åka till Vietnam, favoritlandet, i slutet av månaden.
När jag inte fick vaccinera mig igår mot Gula febern av "medical reasons" - uselt immunförsvar - blev jag först chockad och tänkte jag åker ändå. Men en natts grubblande, inhämtande av goda råd och lyssnande till min magkänsla gjorde nu på morgonen att jag tackade nej.
Kanske har jag blivit mindre riskbenägen (läs feg) med åren, eller så är jag helt enkelt lite klokare? Jag vet inte. Men svaret på min fråga till mig själv blev: Jag stannar hemma.

10 kommentarer:

Monica sa...

Ja tänkte föreslå det beslutet:-) men bäst hade varit om du funnit någon expert på området att prata med, förr fanns ju tropikmedicinare och liknande som hade mycket kompetens, är svårt att bara förlita sig på någon doktor på vårdcentraler m m. Kunskapen kan vara så flytande men personligen hade jag aldrig åkt utan att veta lite mer, kan för lite om just detta men det kan ju vara så att man överhuvudtaget inte ska utsätta sig för riskerna om man som du har mjälten bortopererad. Så det var klokt av dig, sedan funderar du förstås på vad du går miste om men så länge man har barn och barnbarn, fler som är beroende och älskar en ska man avstå från en del farligheter tycker jag.

monika.westin sa...

Se där, ett klokt beslut. Klokheten sitter i magen.

Kram//

Monika

Evas värld sa...

Monica och Monika W! Det känns som rätt beslut. Jag pratade med en expert - men det kvarstår ändå att jag är för bräcklig för vaccinet, vad skulle jag då inte vara för en enda infekterad ond mygga! Tack för ert stöd :)

Annika sa...

Men kan du aldrig mer vaccinera dig mot gula febern eller är det bara nu? I Ghana har jag aldrig varit men väl i Togo i 14 dagar (ligger precis bredvid) när min pappa bodde där för ett anta år sedan. Minns inte att jag behövde vaccinerade mig mot en enda grej. Dock åt jag malariatabletter.

Evas blogg sa...

Jag tycker att du tog ett klokt beslut. Man ska inte riskera sin hälsa, det är inte värt det. Njut istället av vetskapen att du ska få åka till ditt paradis Vietnam.

Granne med potatisodlaren sa...

Mod är att ta de beslut som du tycker är kloka. Fegt, det är att bara göra utan att tänka.

Evas värld sa...

Annika, nej jag får nog inte åka till Gula febern-land. Tur att smittan inte finns i Asien!

Eva, ja den resan gör mig nöjd.

Eva Granne, tack de orden tar jag till mig.

Kim M. Kimselius sa...

Vad skönt att du lyssnade på magkänslan, för det tycker jag var ett mycket klokt beslut. Tror att vi blir förståndigare och räddare om vårt liv när vi blir äldre. Det är liksom inte lika mycket kvar av det som när vi var tjugo... Kram Kim

Evas värld sa...

Kim, det var precis vad jag kände. Kram!

Anonym sa...

Befriande, eller hur, när man väl bestämt sig. Det ska vara roligt att resa, inte skräckfyllt!
Kram
Ulla