https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 22 oktober 2010

Tänk om en smittad mygga hittar ovaccinerade mig?

Det snöar, ser jag, när jag drar undan gardinerna, det ligger ett vitt täcke på marken och jag intalar mig själv att det är vackert. En slags stillhet finns utanför fönstret. De röda träden är täckta av vitt puder. Det är oktober, och det snöar. Inte mitt favoritscenario, men jag accepterar det.
Däremot har jag ett kval: För att komma in i Ghana måste man ha intyg på att man har vaccinerats mot Gula febern, men mitt immunförsvar är nedsatt eftersom jag inte har någon mjälte (nu vet ni vet). Hur ska jag göra? Jag läser på nätet om Gula febern och där är det lite svårt att gilla läget. Tänk om en infekterad mygga hittar ovaccinerade mig. Nu måste jag snabbt bestämma mig.
Hur ska jag göra?

5 kommentarer:

monika.westin sa...

Vad är alternativen? Att inte åka? Det kan gå bra också. Svårt dilemma, följer med spänning vägen till beslut ;-) Vad du än väljer så väljer du klokt i något avseende.

Anonym sa...

Underbaraste Eva,

Klart du inte ska sätta livet på spel, men ska du vistas i storstad eller myggrikt område?

Du kommer säkert fram till ett klokt beslut!
Njut av pudersnön! Ulla

Cecilia N sa...

Är det inte smart att rådfråga såna som kan nåt om Gula febern istället för oss noviser?

Dock har jag fattat att man kan få konstiga små invånare i kroppen av allehanda slag om man inte har nån mjälte, eller har nedsatt mjältfunktion.

Evas värld sa...

Cecilia, tack för råd och jag lovar : jag har frågat runt till alla möjliga och omöjliga specialister!

Ulla: På något sätt låter Prinsöarna enklare och mer lockande. Ja, pudersnön ska avnjutas, det ser så vackert ut inifrån mitt varma rum. Kram!

Monica, lite handlar det väl om att väga risker och fördelar och just nu sitter jag och bollar dem fram och tillbaka! Och frågar mig om jag är feg om jag inte åker eller om det är fegare att inte våga säga nej för att andra ska tro att man fegar ur av en fånig anledning.... Hm... Men Gula febern är inte en så fånig anledning :)

Jane Morén sa...

Är det inte precis så här det är idag, specialist vill inte uttala sig utan lämnar över ansvaret? Varför kan ingen av dem ge dig en ordentlig rekommendation? Det påminner mig om när jag gick till vårdcentralen för jag trodde jag fått bihåleinflammation. Är du säker på att du har bihåleinflammation sa doktorn när jag kom in på hans mottagningsrum. Hur skulle jag kunna vara det, jag är inte läkare. Klart du inte ska lämnas i ett sådant dilemma, var finns riktig kunskap som du borde kunna få ta del av? Hoppas det ordnar sig för dig! Och att du kan få resa iväg som du så gärna vill.