lördag 2 oktober 2010

Plats för prat och gemenskap

Jag vaknar i Horndal, luften är krispig och vacker. Solen går upp över sjön. Idag ska vi med gemensamma krafter dra upp en båt, K och jag. Vi ska vandra omkring och andas in den klara luften och prata. Tänk så mycket prat det kan finnas i två gamla vänner.
Vi har också en plan att åka runt till förhoppningsvis öppna loppisar. Jag är på jakt efter två vackra små nätta fåtöljer. Min stora hörnsoffa rymmer ett antal personer, men om vi är flera än fem får några sitta på obekväma stolar. Runt mitt runda bord i vardagsrummet vill jag ha plats för prat i bekväma stolar. Det jag absolut inte vill ha är en tevemöblering då allt fokus riktas mot teven. Alltför  ofta man ser en möblering som mer är anpassad efter tevetittning än en efter en bra pratmiljö.
Håll tummarna för att jag hittar några fina sittvänliga vackra nätta fåtöljer!

5 kommentarer:

Monika Häägg sa...

Så bra att du tänker så. Att inte möblera efter TV-apparaten. Det skall jag också tänka på. Några fler bekväma stolar är inte fel!
Tack för boken, den kom med posten igår!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Hej Monika! Hoppas du får en fin helg, kryper ner i en mysig hörna och läser dig frisk!

Anonym sa...

Å så härligt det låter Eva! Precis min smak, jag har själv ingen TV-möblering utan ett allrum med direkt anslutning till kök, matplats och patio - plats för att leva och umgås i...

cruella sa...

Men om tv:n ändå finns i samma rum, hur gör man rent praktiskt? Jag menar, visst låter det förnuftigt att inte möbla efter tv:n, men när man ska se på tv? Ska man sitta på pinnstolar då? Eller släpa hörnsoffan?;-)

Jag tror helt enkelt på separata rum/avdelningar i rummet. Men då måste man bo rymligare än till exempel jag (lägenhet på 90 kvadrat där vi är fem snart vuxenstora personer).

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Hej Cruella! Jo teven står ju i samma rum hos mig också, en dator också, så jag brottas med problemet. Men jag har ett runt bord framför hörnsoffan och tänker mig mysiga små lättflyttade fåtöljer så man ofta kan sitta runt bordet och prata och sitta bekvämt. Men också förstås kunna se teve när den lusten faller på!