måndag 6 december 2010

Den gläfsande vovven Bildt

Jag skrattade gott mitt i natten i Vietnam när jag läste i Aftonbladet att Bildt beskrivs som  "a medium size dog with big dog attitude."
 Ordet pompös kommer  ofta för mig när jag tänker på Bildt. Han har alltid varit likadan ända sedan tiden som studentpolitiker när jag minns honom som en person väldigt nära USA i Vietnamfrågan och väldigt  gläfsande lillgammal. Som en mycket ung farbror i sin stil.

8 kommentarer:

Monica sa...

När jag läste hela den artikeln så tolkade jag den faktiskt som att Bildt var den ende politiker de (USA) inte kunde göra som de ville med;-) och det kändes hoppfullt i sig, han är säkert inte så lättduperad som många och rätt skärpt ändå, det intrycket har jag i alla fall fått. Så artikeln i sin helhet var rätt mycket till hans fördel, USA var irriterade att han tänkte lite mer och såg sammanhang.

Evas värld sa...

Intelligent och brådmogen, så var han tidigt. Det tycker jag även om jag aldrig delade hans åsikter. Så är det väl än idag med min syn på honom fast nja, inte längre brådmogen förstås )

Annika sa...

Har aldrig träffat Bildt men har hört att han är ganska humoristisk, åt det sarkastiska och ironiska hållet. Jag tyckte att hans "Jag är i varje fall ingen pudel" var en rätt så rolig kommentar.

Granne med potatisodlaren sa...

Och jag gillar verkligen intervjun med honom när lärarna strejkar och han är elevrådsordförande på Östra Real. Där är han brådmogen.
Jag kände glädje inför att både Bildt och utrikesförvaltningen motstår en del av USAs påtryckningar.

Evas värld sa...

Han har en torr ironisk humor jag kan uppskatta ibland, Annika.

Eva, det ska bli intressant att läsa allt i frågan när jag kommer hem vilket jag snart gör - och längtar efter att göra :)

Peter Fowelin sa...

Eva, jag tror att jag är helt på din våglängd när det gäller synen på Bildt. Pompös är ett av orden som stämmer ...

Evas värld sa...

Det är det ord som först kommer för mig, Peter!

Jenny Lindgren sa...

Jag räds farbröder i ungdomlig förpackning. Man anar liksom vad som komma skall där.