https://www.instagram.com/evaswedenmark/

måndag 10 januari 2011

Tips om en italienare att förälska sig i!

Det blev en del festande i helgen. Det var uppmuntrande. Vi halkade oss på osandade isgator fram mellan olika fina krogar.
Igår startade Elin och jag firandet ute på Urban Deli vid Nytorget som jag tycker alltmer om. Dels gillar jag mataffären, dels gillar jag maten och hänget vid baren. Igår slog vi till och åt några ostron och drack cava innan vi gick vidare till det egentliga stället för firande som Elin, födelsedagsbarnet, bestämt. Det blev den suveräna italienska restaurangen La Vecchia Signora på Åsögatan där tidigare Lo Scudetto låg.
Otroligt god mat, välkomnande atmosfär, ja riktig hemkänsla. Vilket ledde till att vi, som vanligt vid våra familjemiddagar, inte bara skrattade utan även grät och löste relationsfrågor. Några av oss är mer konflikträdda personer som vill att allt ska vara trevligt (jag till exempel) - men jag lär alltmer av mina barn hur skönt det är att ta upp de känslor som uppstår och fundera kring vad som ligger bakom. Det är så vi kommer vidare i våra numera vuxenrelationer som så klart  är påverkade av att vi också är föräldrar barn.
Än en gång fick jag en påminnelse om hur stressade vi var, barnens pappa och jag, när de var små. De är nämligen än idag jättekänsliga för att, eller när, vi inte tar oss tid att lyssna in ordenltigt.
Mer om de funderingarna en annan gång. Fingrarna löpte iväg, jag ville egentligen bara tipsa er om att boka bord på denna härliga italienska restaurang!

2 kommentarer:

Elin sa...

vad fint skrivet:) och vilken fin kväll det var, snart går vi tillbaka! /E

Evas värld sa...

Längtar redan efter nästa gång!