https://www.instagram.com/evaswedenmark/

lördag 8 januari 2011

Vågar jag titta på Låt den rätte komma in?

Jag är en person som på vissa sätt är modig, ja oförvägen till och med. Men jag är samtidigt ruskigt lättskrämd och vanvettigt rädd för läskiga saker. Nu står jag i valet och kvalet, ska jag se Låt den rätte komma in ikväll? Kommer jag överhuvudtaget att kunna sova sedan jag sett den? Jag får kika med ena ögat, lite försiktigt, med en kudde i beredskap att sätta framför ansiktet och se om jag klarar det. Döttrarna brukar varna: Titta INTE nu mamma! Men de är på fest ikväll så jag får sitta ensam med min kudde i beredskap. Jag tänker i alla fall börja titta....

8 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

Om du vågade så har du sett en av Luleås förorter... Jag älskar att boken utspelar sig i de kvarter där min kompis mamma hade sin keramikverkstad. Då fanns det massor med små fabriker på gården som till vår glädje bakade kokosbollar och kokade geléråttor.
Vad tyckte du om filmen?

Evas värld sa...

Eva, jag kände mig för skör för att orka titta på den mobbade pojken så jag läste min nya Maïssa Bay-bok i stället. Men jag ska se den en annan dag :)

Annika sa...

Ja, se den mitt på dagen någon gång, filmen är nämligen mycket bra!

Evas värld sa...

Annika. Jag vill verkligen se den men tillsammans med någon att hålla i handen

*P* sa...

Jag var hos min väninna, men vi vågade faktiskt inte titta. Tror att jag börjar med boken istället.

Evas värld sa...

P, jag gör som du, börjar med boken. Där har jag en annan kontroll över bilderna!

Evas blogg sa...

Jag är också lättskrämd men vågade mig på att se filmen. Jag blundade vid de otäckaste scenerna. En mkt bra film som väckte tankar långt efteråt. Jag tänker på filmen än. Små deltaljer som fladdrar förbi. Dt är det som gör filmer bra, att de fastnar inom en.

Jane Morén sa...

Jag visste inte alls hur hemsk den skulle vara, i början. Men jag blundade och tittade och bytte kanal om vart annat, kunde dock inte sluta helt att titta. Filmen hade verkligen sina kvalitéer i berättelsen om den mobbade pojken och själva filmandet som var så bra. Bra skådespelare, speciella miljöer.