https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 7 januari 2011

Vore jag bara lite mer praktisk!

Det är egentligen ofattbart att jag bott i villa och har sommarhus. Jag är så bedövande opraktisk. Och ja så ointresserad av elpyssel och snickerier. Men nu är det banne mig katastrof i hemmet! Jag bor i ett hus byggt av  JM - ni vet dom som skryter om kvalitet. I min  lägenhet funkar inte köksfläkten, kontakterna trillar ur väggen, eller upphör att fungera, alla spottar i taket har lagt av, duschhängaren föll ur väggen, kylskåpsdörren skevade ur så kylskåpet läckte. Hushantverkaren kom med ett sugrör  (!) och förde omkring det i rensningshålet i tre minuter vilket inte hjälpte, och skickade en faktura på två timmars arbete, han får aldrig mer komma innanför min dörr. Jag måste byta dörr och jag gjorde det. 3000 onödiga kronor. Nu har balkongdörren helt lagt av. Det går inte att öppna eller stänga dörreländet. Så vi kommer inte ut på balkongen. Dotter E har försökt skruva ur låset och sätta i nya skruvar, hon har ringt tre olika låssmeder som alla lovade att komma, men ingen kom.
Nu har vi tejpat igen springorna som uppstår när man inte kan stänga dörren och lagt mormors virkade plädar som stopp för draget. Men det blir kallt ändå.
Ja kära nån, och mina barn är lika praktiska som jag. Vem ringer man?

5 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

Jag kan känna igen mig. Det är så jobbigt med väggar som kräver specialverktyg och rappliga fönster som bara inte går att öppna.

I morse vaknade jag upp i en liten lägenhet med hål i alla fönsterkarmar. Det drar!

Prisar tjocksockorna och yllekoftan.

Kim M. Kimselius sa...

Jag som ibland önskar att jag bodde i lägenhet bara för att alla andra skulle sköta om allt det praktiska, och så verkar det inte som om det fungerar! Igår var vi utan vatten och då kom tanken: "tänk om jag bodde i lägenhet ändå". Men om jag hade gjort det hade vattnet kanske inte kommit tillbaka lika fort som det gjorde den här gången. Tack vare min käre man. Jag har tur som har honom, för han fixar allt det där för mig, som du behöver ha hjälp med. Lycka till att hitta din "hustomte". Kram Kim

Evas värld sa...

Ja söta Kim!!! Jag behöver en hustomte. Nu har jag i alla fall av snälla vänner fått nummer till pålitlig rörmokare.

Eva Granne. Tjocksockor och tjockkofta behövs. Men det känns också så dumt att vara så handfallen, det kanske retar mig mest!

Annika sa...

Mitt ex var den som skötte allt praktiskt hemma - var med och byggde ut en övervåning på villan och en sommarstuga. Så blev jag själv och upptäckte - surprise, surprise - att jag faktiskt är väldigt praktiskt lagd själv, har nog lärt mig en hel del av honom. Och tur är väl det för T är mycket duktigare på annat än att vara praktisk...

Evas värld sa...

Annika, man byter roller! I mitt första samboförhållande var det jag som målade och monterade bokhyllor. Men man nummer två suckade när jag gjorde något han tyckte var konstigt och suckandet klarade jag inte av.
Nu känner jag ett starkt behov av ett litet gäng hustomtar. Får väl ställa ut mera gröt till dem så de ser efter mig!