onsdag 9 februari 2011

Idag ville jag skriva trots röran omkring mig, det en en sådan dag

Man vaknar en morgon och känner sådan lust att skriva. Ändå är det inte enkelt. Men lättare än de dagar då jag måste förbereda mig genom att städa, plocka, putsa, vattna blommor. Skjuta på beslutet att sätta mig ner. Och sedan, börja skriva, inte bara fastna i facebook och bloggen.
Inte rymma nu, Eva, säger jag strängt till mig själv. Du vet att idag ska du vara någon helt annanstans i dina tankar. Och det fungerade idag trots röran omkring mig, idag gjorde det inget att en hög räkningar låg på skrivbordet, att jag inte bäddat sängen och fortfarande sitter i nattlinnet och skriver. Det är en sådan dag. En dag med lust.

11 kommentarer:

Maria-Thérèse ~ www.afiori.com sa...

Vad fint :)
Men räkningar... Nu börjar jag tänka på bokföring igen, hu!

Anneli Stålberg sa...

Härligt! Det är inte alltid lätt att få det att fungera.

englundskan sa...

Så bra att du undvek alla fallgroparna. Märta Tikkanen beskriver alla hindersom kan dyka upp i boken Rödluvan (ca sid 140 ff). avsikten är att hon ska avnjuta sitt kaffe, men det blir aldrig så. Komisk och tragisk och lite till.

Annika Estassy sa...

Jag vet att du ibland (mycket sällan!) kan vi avundsjuk på oss som har ett kontor att gå till. I dag är det jag som blir avundsjuk på dig...

Kim M Kimselius sa...

Underbart med sådana dagar, när man efter ett tag inser att man inte ätit, inte tvättat sig, inte klätt på sig, men skrivit... det har man, mycket! Kul! Fortsätt så! Kram Kim

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Maria-Thérèse, håller med om att bokföring är en av livets fasor!

Anneli, kändes skönt att bara sätta sig i röran och skriva, tyvärr insåg jag att mitt manus var sämre än jag trodde, nya tag alltså!!!

Oj Englundskan, det har jag inte läst och inte har jag Rödluvan, måste leta upp citatet!

Annika, allra mest är jag avundsjuk på trevligt fika/snacksällskap, tur att jag har fina bloggkompisar då att prata med!

Kim, ja vissa dagar vill man bara sjunka ner framför sin dator med en kopp kaffe och skriva, njutbart!

Evas blogg sa...

Underbart med sådana dagar.

Sofie B-C sa...

Hoppas att du inte läser detta -för då vet jag att du kunnat gå upp i ditt skrivande:)
Skämt åsido, så skriver jag oftast bäst med lite småkaso omkring mig -ingenting kan få mig att skriva så ivrigt som när jag vet att jag borde städa eller tvätta. Facebook och Blogg är verkligen på gott och ont -vissa dagar är det ju en sann inspiration, andra dagar blir det precis som du säger en slags flykt och distraktion. Hoppas du fått tid till det skrivande som du sökte!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Eva! En bra dag!

Sofie, jag tror jag lakade ur mig själv helt igår. Så märkligt men idag har jag bara legat blickstilla och stirrat upp i taket. Väldigt olikt mg men jag orkade helt enkelt inte röra mig!

Victor Estby sa...

Härligt och inspirerande att läsa, Eva. Själv har jag inte hunnit skriva på böcker idag. Men hämtade min gamla dator hos datorlagarn. Nu ska jag plocka fram lite stoff ur den, så får vi se om jag får lite nytt skrivet också.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Victor, du har så många järn i elden. Låter bra att datorn är en textskattkammare där du kan göra fynd!