https://www.instagram.com/evaswedenmark/

onsdag 3 februari 2010

Ensam kvinna söker - för kontaktproblem

Forsman hette vaktmästaren i huset där jag bodde som barn. Arg var han, inte tyckte han om barn heller. Han brukade hota med att spika upp oss i öronen i pannrummet om vi inte var snälla.
Men blev det fel i lägenheten kunde man ringa vaktmästaren. Det kan man inte om man bor i bostadsrätt. Som opraktiska jag nu. Kylskåpsdörren håller på att falla av så kylskåpet läcker. Jag ringde den firma vi ska använda och en man kom, tittade och började energiskt rensa  avrinningshålet med ett litet plaströr. Det var INTE felet men han lyssnade inte, uppmanade mig  att skaffa ett sugrör för att rensa, försvann och återkom med faktura på 1200 för fem minuters ickejobb. Kylskåpsdörren hänger fortfarande på lösa skruvar. Så honom vill jag inte ringa nu när spottarna i taket plötsligt inte fungerar, när en kontakt fallit ur väggen och en annan kontakt bara dog.
Kontaktannons? Ensam kvinna söker elektriker? Visst blir man trött på att vara opraktisk, trött på vardagens förtretligheter som kan kännas oövervinnerliga?

10 kommentarer:

Jane Morén sa...

Det var precis det här jag fruktade när ombildningskarusellen drog igång. Jag bara visste att dagen efter en ombildning eventuell ombildning skulle gått igenom skulle säkert spisen brinna opp, badkaret spricka och väggarna falla in, eller bara ett kylskåp börja rinna. (Men det var för många fattiga människor här i området, som inte fick eller vågade ta lån och många som ville behålla hyresrätten som form så det blev aldrig något). Jag tror vi kommer att få se en del förändringar i underhåll på BR-lägenheter framöver. Människor som förköpt sig, klarar knappt lånen och går spisen sönder får de börja grilla på spritkök, typ.

När det gäller sådana där fakturor skulle jag å det bestämdaste protestera. Kolla upp vad en elektriker får ta för fem minuters arbete plus resan dit. Hoppas inte BRF har avtal med någon släkting (till någon i styrelsen) som bor i Nynäshamn och gärna debiterar för hela resan in och sedan hela tillbaka. Om jag inte lyckades bestrida skulle jag skaffa mig en egen elektriker, alltså jag skulle leta reda på en elektriker med fasta, rimliga priser och prata med honom eller henne om hur jag kan få hjälp vid även akuta lägen. Ut med ockrare!

Kimselius sa...

Inledningen till ditt blogginlägg skulle passa bra som början på en bok!!! Den boken skulle jag vilja läsa!

Jag har den lyckliga förmånen att ha en mycket praktisk man som jag kan ropa på när jag behöver hjälp. Trots att vi varit ett par i nästan 31 år har han inte tröttnat på att hjälpa mig med de mest triviala saker, detsamma gäller mig, jag ställer gärna upp för honom, även om jag vet att han skulle klara av det själv. Precis som jag mycket väl skulle ha klarat av en del saker som han hjälper mig med. Det är sådant som kallas kärlek, visst?

En kontaktannons med de ord du föreslog skulle inte vara så dumt, men du fick ha många bollar i luften, för du måste ju ha en rörmokare också, och en snickare och...

Lycka till! Kramisar Kim

Evas blogg sa...

Ja det är trist när sånt händer. Igår morse när jag nyss satt igång datorn så exploderade spotlighten ovanför den. Pang och allt bara dog. Dator och lampor. Tvärdött. Och innan den rätta proppen hade bytts ut var jag helt matt. Såndana där saker tröttar. Man vill att allt ska flyta på.

Anonym sa...

Törs man som ensam kvinna annonsera efter hantverkshjälp på blocket? I så fall skulle jag göra det, man behöver ju faktiskt inte en fullfjädrad elektriker för att byta några spottar bara en normalt händig person.En "handyman" eller "handywoman"
Lisa Rut

carina@pocolococreativo sa...

"Ensam kvinna söker ljus"....:-)

Evas värld sa...

Jane, jag tror att många nybildade föreningar kommer att drabbas, precis som du säger. Plötsligt är man ensam om alla problem och har ingen att ringa. jag bråkade förstås om fakturan men fick bara ner den till hälften.
Tur för er att ni klarade fighten, jag tror inte på snabba klipp med gamla hus som ska omvandlas. Jo, någon tjänar förstås men inte de flesta som bor där!

Lisa Rut: Jag behöver en handy person i mitt liv men tror inte jag vågar annonsera!

Carina, jag önskar jag kunde säga med stolthet: Ensam kvinna reder sig själv!

Men åh Kim, så bra med en god praktisk äkta man i sådana situationer. Jag får väl vädja till snälla exet, han är i alla fall mer praktisk än jag!

Så är det, Eva. Man vill att det ska flyta på och att någon ska säga: De här tar jag hand om!! vid eventuella katastrofer.

Annika sa...

Ja, det är tröttsamt att alltid behöva lösa alla vardagens små förtretligheter själv. Ful elektriker som kom till dig, han försökte helt klart lura dig så bra att du sa ifrån!

Jane Morén sa...

Men Eva det var ju superbra, du fick alltså ner fakturan med hälften. Hurra säger jag, du får härmed en guldstjärna av mig i konsumentmod!

Jenny sa...

Eva, "min" elektriker är toppen! Både snäll och lyhörd. Han kommer till mig på fredag för att fixa min utebelysning. Vill du ha hans nummer?

Evas värld sa...

Jag går igång på orättvis behandling, Jane. Då kan jag bråka länge!

Jenny, ja tack, jag vill jättegärna ha elektrikerns nummer, skicka meddelande på facebook kanske?