https://www.instagram.com/evaswedenmark/

lördag 19 mars 2011

En röst som inte tystnar, pappa skulle ha fyllt 100 idag, nu startar vi hans blogg

Idag skulle min älskade pappa Gösta ha fyllt 100 år. det firar vi - hans barn och barnbarn - genom att starta en blogg med Göstas texter. Han skrev under signaturen Sam sina dagliga kåserier i Dagbladet i Sundsvall och texterna är roliga, kloka, radikala och underfundiga. Håller utmärkt för läsning än idag så nu börjar vi, på bror Johns initiativ, att publicera kåserier från sjuttotalet. Så småningom blir de nog en bok. Här är adressen: http://ikanten.wordpress.com

På bilden står pappa längs fram, trea från höger, på en skolbild. han var född på Hovids sågverk 1911 och flyttade sedan runt med mina farföräldrar Axel och Jenny till olika sågverk vid Norrlandskusten.

17 kommentarer:

Monika Häägg sa...

Så fint att publicera din pappas texter i bloggform. Han hade nog upplevt nätpublicering som ett positivt och nytt sätt att föra ut sina ord.

Peter Fowelin sa...

Roligt. Lycka till med bloggen!

Kim M. Kimselius sa...

Ett mycket bra initativ. Min snart 88-åriga pappa skriver sina memoarer och jag håller på att göra en bok av det! Vi får inte glömma de äldre!
Kram Kim

Jane Morén sa...

Vad spännande! Vilket bra initiativ.

Enn Kokk sa...

Vad roligt, Eva, att få tillgång till de här texterna! Jag har redan lagt en länk på min blogg, och i morgon publicerar jag en liten introduktion till min egen läsekrets.

Evas värld sa...

Monika han hade verkligen gillat det, och han hade älskat att kunna söka information på nätet

Tack Peter, titta in och möt min kloke far!

Kim du skriver alltid så fint om din pappa! Ett nöje att läsa.

Jane, jag tror du gillar hans klara texter!

Enn, så roligt att du berättar för din stora läsekrets!

Granne med potatisodlaren sa...

Tack för att vi får läsa hans texter. Tänk vad enkelt det är att nå ut nu till skillnad från när han skrev sin fina texter. Tänk att din far var född samma år som min svärfar. Med samma bakgrund i trävaruland.

Evas värld sa...

Eva Granne, för mig ser han för evigt ut som på bilden ovan med skrivmaskinen. Så fin och klok. Och han må vara död men jag pratar ofta med honom.

carina@pocolococreativo sa...

En så fin tanke och underbar idé Eva!

Evas värld sa...

Så länge vi minns lever de på något sätt, eller hur Carina!

Anonym sa...

Visst lever de! Särskilt när de har någon som du Eva, som håller liv i dem. Bra gjort!

Evas blogg sa...

Vilket otroligt fint initiativ!

Evas blogg sa...

Får jag skriva ut vissa av din pappas texter och ge till min mamma (som inte har någon dator)? Mamma är ju född och uppvuxen utanför S-vall och skulle verkligen tycka om att läsa detta. Självklart skriver jag var källan kommer ifrån. Din pappa var ett år äldre än min pappa.

Evas värld sa...

Men Eva! Självklart. Det är ju väldigt roligt om din mamma kan läsa vad min pappa skrev. Jag hoppas att vi så småningom ska kunna göra en bok av hans "kanter".
Kram!

Var dag bär guldkorn sa...

Åh, vad roligt att äntligen få läsa vad din pappa skrivit! Tack för det. Och det är sannerligen läsvärda och fint skrivna texter, de jag nu börjat läsa. Dessutom i en fin inramning, som bloggen är utformad.

Evas värld sa...

Tack fina Guldkorn!

Linda sa...

Din pappa är nog mäkta stolt över att du publicerar hans texter.
Så fint av dig!