https://www.instagram.com/evaswedenmark/

tisdag 5 april 2011

Ett motlut jag inte alls tänker acceptera, jag lägger in en ny växel

Det gäller verkligen att lägga in en extra växel ibland - eller skaffa en liten hjälpmotor som flickan på omslagsbilden till min bok Folkbildningens femtiotal.
Ni vet, man hoppas så mycket på något, man målar upp en vision av hur det ska bli. Jag har lätt för det. Så en dag inser man att drömmen var så långt från verkligheten, det blev inte som man tänkt. Det bidde helt enkelt - ingenting! Då kan man ju deppa ihop eller som sagt lägga in en ny växel som hjälper en uppför motlutet i den eviga uppförsbacken.
Så var det igår, ett efterlängtat besked dröjde, kom och visade sig ha blivit knappt ens en tumme. Nä så får det inte vara, tänkte jag! Jag försökte dra i en massa nya trådar, försökte komma på nya idéer som kan förverkliga en dröm jag har. Idag får vi se om alla de tanketrådarna kan knytas ihop, kanske kan jag virka ihop dem till något mer än en tumme så småningom. Framför allt gav det mig energi att kämpa emot, att inte deppa ihop utan i stället tänka att: JOOO det ska bli av!

2 kommentarer:

Peter Fowelin sa...

De där beskeden kan vara lite knepiga att hantera. Ofta gör jag som du, tar nya tag. Och visst handlar det många gånger om att själva sakfrågan är viktig: att jag inte vill släppa den för att det SKA bli av, som du skriver.

Men ibland märker jag att jag gör det för att jag inte står ut med min egen, inre känsla av misslyckande - motiverad, eller ej. Då tar jag nya tag för att känna mig duktig, kunna berömma mig själv och se på mig själv som lyckad, inte misslyckad. Trots att det ibland bara handlar om en skitsak, som jag bara hade kunnat släppa och säga till mig själv: "Ibland lyckas man, ibland inte. So what!"

Förresten, Eva: Välkommen till bokrelease av "Mindfulness i klassrummet - steg för steg"! Se min blogg för mer info. :) (Andra mindfulnessintresserade är också välkomna!)

Jane Morén sa...

Så härligt Eva! Precis vad jag behövde höra nu: dags att lägga in en ny växel, det ska bli av! Ge inte upp! Hoppas också du får en toppenfin resa. våren måste vara vacker där just nu, kan jag tänka mig!