https://www.instagram.com/evaswedenmark/

söndag 3 april 2011

Familjemiddag på söndagar, det tycker jag om

Vi åt alltid söndagsmiddag tillsammans i min familj när jag växte upp. En trevlig vana, tycker jag. Vi åt middag i vardagsrummet på teakbordet på bilden ovan, det som nuförtiden står hos mig och som jag tycker så mycket om.På den tiden var det modernt med konserverade frukter så det var ofta efterrätten. Jag minns goda stekar och härlig sås. Till maten drack vi alltid mjölk utom just på söndagarna då man ibland fick juice - minns ni juicen i plåtburk med lätt metallisk smak. Tjusigt, tyckte jag då.
Ingen drack någonsin vin eller sprit i mitt hem. Det var alldeles påfallande nyktert utan att man på något vis var nykterist.
Idag ska vi äta söndagsfamiljemiddag hos E och ML. Det känns fint att samla ihop sig en grå söndag som denna för lite kärleksfull familjevärme.  ML har just varit i New York, jag och döttrarna åker till Rom på torsdag och sonen till London. Mitt liv idag är så annorlunda mot när jag var liten. Men familj, det tycker jag hela tiden om.
Och jo, familjen idag dricker allt vin till maten!

4 kommentarer:

Jane Morén sa...

Jag känner igen mig precis faktiskt, förutom det där med juicen. Och vi satt vid mammas fina ekbord med fin duk, servetter och åt stek med bärgele och sås eller grillad kyckling. Det var en fin stund där allt skulle vara lite extra.

Anneli sa...

Saker förändras hela tiden. Både på gott och ont.

Evas värld sa...

Jane, gelén, hur kunde jag glömma att nämna den!

Anneli, och det är klart att minnet av det som inte längre finns får en särskild glans!

nurseblog sa...

Det vilar något nostalgiskt över söndagsmiddagar med familjen, tycker jag. I dessa stressade dagar är det underbart att ta sig tid till lite god mat och trevlig samvaro med sina nära och kära...